Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αποτρίχωση με laser


Η ποικιλία μεθόδων αποτρίχωσης που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε μια σχετική έρευνα και να επιλέξουμε τον τρόπο που μας ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα πάντα με το κόστος, τη διάρκεια του αποτελέσματος, το χρόνο που απαιτεί η διαδικασία κ.λπ.


Η αποτρίχωση με laser έχει και αυτή κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε αν κάποιος αποφασίσει να στραφεί σε αυτήν, θα πρέπει να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την όλη διαδικασία.
 Κατ' αρχάς, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει μία πληθώρα παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν προτού κάποιος προχωρήσει στην αποτρίχωση με laser. Η ευαισθησία του δέρματος, η ανοχή στον πόνο, το κόστος, ο χρόνος που ενδεχομένως να απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθώς και ο βαθμός στον οποίο ο πελάτης αισθάνεται άνετα με το γιατρό-αισθητικό του, αποτελούν παραμέτρους που πρέπει να εξεταστούν από νωρίς. Φυσικά τα περισσότερα ερωτήματα μπορούν να βρουν απαντήσεις μετά την πρώτη επίσκεψη στον ειδικό, ο οποίος παρέχει πληροφορίες για οποιαδήποτε αμφιβολία έχουμε σχετικά με τη διαδικασία.
Σε γενικές γραμμές η αποτρίχωση με laser θεωρείται ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος, ιδιαίτερα καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και οι καινούριες επιστημονικές εξελίξεις τίθενται στην υπηρεσία της ομορφιάς.
Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι τύποι δέρματος κατάλληλοι για αποτρίχωση με laser. Υπάρχουν επιδερμίδες που παρουσιάζουν ιδιαίτερες ευαισθησίες ενώ σε ένα 10% των ατόμων δεν εμφανίζονται τα επιθυμητά αποτελέσματα για διάφορους λόγους. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους έχουν σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σκούρο δέρμα παρουσιάζει ιδιαίτερες αντιδράσεις όταν έρχεται σε επαφή με το φως του laser. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους να απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο από την ηλιακή ακτινοβολία πριν ξεκινήσουν τις συνεδρίες.
Η αποτρίχωση με laser δεν είναι μια επίπονη μέθοδος. Οι γιατροί χρησιμοποιούν συνήθως τοπική αναισθησία πάνω στο δέρμα πριν την έναρξη της «θεραπείας», ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το πιθανότερο είναι ο ασθενής να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις λόγω της θερμότητας ή ελαφριά φαγούρα. Τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται γρήγορα μέσα σε μία με δύο μέρες και για την ανακούφισή τους προτείνονται κομπρέσες και ενυδατικές κρέμες.
Σε σκούρες επιδερμίδες ενδέχεται να παρουσιαστούν επιπλέον και φουσκάλες, οι οποίες όμως δεν αποτελούν ανησυχητική παρενέργεια. Γενικά, οι ειδικοί προτείνουν την προστασία του δέρματος με αντηλιακά προϊόντα μετά την αποτρίχωση, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η υγεία του δέρματος από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: