Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η ανδρική αποτρίχωση

Όλο και περισσότεροι άνδρες θέλουν να απαλλαγούν από την έντονη τριχοφυΐα από το σώμα τους είτε για λόγους υγιεινής είτε για αισθητικούς λόγους. Τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς θεωρούν την υπερβολική τριχοφυΐα αντιαισθητική τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. 
Στην σημερινή εποχή, η έντονη τριχοφυία στους άνδρες- σε όποια περιοχή κι αν εμφανίζεται- δεν προδίδει καθόλου ερωτισμό και δεν επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του. Απεναντίας, οι άνδρες με έντονη τριχοφυία που ξεπροβάλει από το ανοιχτό πουκάμισο μας παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες. 

Είναι γνωστό ότι αποτρίχωση στα πόδια και στο στήθος έκαναν από παλιά κολυμβητές, ποδηλάτες και bodybuilders, για να βοηθηθούν στα αθλήματά τους (μείωση τριβής) αλλά και για λόγους εμφάνισης. Αυτό όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες κάνουν αποτρίχωση σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Αποτρίχωση πλάτης

Η αποτρίχωση πλάτης ενδιαφέρει πλέον αρκετά τους άνδρες καθώς η έντονη τριχοφυΐα σε αυτή την περιοχή είναι ενοχλητική. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να μειώσουν την τριχοφυΐα στη περιοχή αυτή ώστε να φαίνεται η πλάτη τους με αραιή τριχοφυΐα. Άλλοι πάλι προκειμένου να αναδείξουν την μυϊκή τους γράμμωση. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι άνδρες επιδιώκουν να κάνουν μόνιμη αποτρίχωση στη πλάτη, καθώς αποκαλύπτεται αυτή η περιοχή του σώματος στις παραλίες.
Η μόνιμη λύση για την αποτρίχωση πλάτης είναι η φωτόλυση ipl, με την οποία ο άνδρας απαλλάσσεται οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην περιοχή της πλάτης, γρήγορα και ανώδυνα.
Μαζί με την αποτρίχωση πλάτης πολλοί άνδρες κάνουν και σε περιοχές όπως οι ώμοι και ο αυχένας όπου η τριχοφυΐα είναι έντονη και αντιαισθητική.

Αποτρίχωση στήθους 

Η αποτρίχωση στήθους γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους άνδρες σήμερα. Η εικόνα του τριχωτού ανδρικού στήθους πλέον δεν είναι αποδεκτή εικόνα. Όλο και περισσότεροι άνδρες προσπαθούν να κάνουν αποτρίχωση στήθους ξυρίζοντας την περιοχή αποκτώντας όμως ανεπιθύμητες συνέπειες όπως η θυλακίτιδα (σπυράκια) και ερεθισμό (κοκκίνισμα).
Η αποτρίχωση στήθους επίσης αφορά και αρκετούς αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, π.χ. κολυμβητές αλλά και άλλες κατηγορίες ανδρών που αθλούνται και θέλουν να αναδείξουν το μυϊκό τους σύστημα.
Η αποτρίχωση στήθους με  ipl  laser είναι μια θεραπεία που προσφέρει μόνιμη λύση στους άνδρες που επιθυμούν μια οριστική αποτρίχωση στήθους. Είναι γρήγορη και ανώδυνη μέθοδοςενώ έχει ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα, το οποίο είναι μόνιμο με το πέρας των συνεδριών. Υπάρχουν περιπτώσεις επίσης που η ipl αποτρίχωση στήθους επιβάλλεται για ιατρικούς λόγους, καθώς άτομα με σπίλους (ελιές) ή θηλώματα κορμού είναι πιθανόν να τραυματιστούν με το ξυράφι και με το κερί.
Οι περισσότεροι άνδρες που κάνουν αποτρίχωση στήθους κάνουν και στην κοιλιακή χώρα ή το συνδυάζουν με αποτρίχωση πλάτης.

Αποτρίχωση γεννητικών οργάνων.

Η αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι πλέον ένα από τα βασικά προβλήματα εμφάνισης του σύγχρονου άντρα και όχι μόνο για αισθητικά αίτια αλλά και για λόγους υγιεινής.
Η χρήση ξυραφιού και ξυριστικών μηχανών στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως κοψίματα, ερεθισμούς, κνησμό και θυλακίτιδα. Επιπλέον, οι τρίχες επανεμφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η διαδικασία ξυρίσματος καταλήγει κουραστική.
Η αποτρίχωση μπικίνι με την μέθοδο φωτόλυσης ipl αποτελεί την πιο ασφαλή λύση για μόνιμα αποτελέσματα. Το χρώμα του δέρματος, η πυκνότητα και η διάμετρος των τριχών παίζουν ρόλο στον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: