Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Απλές συμβουλές ανδρικής ομορφιάς




Ο σύγχρονος άνδρας φροντίζει την εμφάνισή του, περιποιείται το πρόσωπο και το σώμα του, ασχολείται με τα μαλλιά του, γυμνάζεται και προσέχει τις ενδυματολογικές του επιλογές σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις παλαιότερες γενιές. Ακόμα και θέματα – taboo για τους άνδρες, όπως οι επεμβάσεις κοσμητικής ιατρικής, σήμερα είναι εντελώς «απενοχοποιημένα». Άλλωστε τα πρότυπα έχουν αλλάξει. Η φροντισμένη εμφάνιση έχει γίνει εξίσου ανδρική υπόθεση, όπως αποδεικνύεται από τις σειρές προϊόντων «ειδικά», «αποκλειστικά» και μόνο για τον άνδρα.
 Κι επειδή στο παιχνίδι της γοητειας, αλλά και της επαγγελματικής καταξίωσης, η εμφάνιση κρατά σήμερα έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σας κρατάμε … σε εγρήγορση, με ιδέες, προτάσεις, συμβουλές και μυστικά της ανδρικής ομορφιάς. 

1. Όλοι θέλουμε να έχουμε λαμπερά και πολλά μαλλιά. Δυστυχώς όμως, αυτά τα μαλλιά μένουν ευσεβείς πόθοι. Η αιτία είναι η έλλειψη φροντίδας ή η ανεπαρκής φροντίδα. Μερικές φορές, δεν είναι αρκετά ενυδατωμένα ή αρκετά λαμπερά. Ο πρωταρχικός σκοπός του conditioner ή της μάσκας είναι να θρέψει την τρίχα και να κάνει τα μαλλιά υγιή, μαλακά και πιο υπάκουα σε ό,τι σχήμα θέλεις να τους δώσεις. Μια ποσότητα ίση με μέγεθος φουντουκιού ή καρυδιού αρκεί για να διατηρηθούν τα μαλλιά λαμπερά.

2. Θα πρέπει πάντα να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.Το καυτό νερό καταπονεί και θαμπώνει τα μαλλιά σας. Μη ξεχνάτε να ξεβγάζετε πολύ καλά με άφθονο νερό, ακόμη και αν έχετε κοντά μαλλιά.

3. Δεν θα πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα γιατί έτσι αδυνατίζει η τρίχα. Μη ξεχνάτε όμως να λούζεστε γιατί το αποτέλεσμα είναι απλά απωθητικό.

4. Πρησμένα βλέφαρα, σακούλες, ρυτίδες στη γωνία των ματιών ;  Τα κύρια σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται πρώτα γύρω από τα μάτια, εκεί όπου η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και εύθραυστη. Ζωντανέψτε ξανά το βλέμμα σας με  τις κατάλληλες κρέμες

5. Ενυδατώνετε εντατικά το σώμα με τις κατάλληλες κρέμες. Η αντρική επιδερμίδα, αν και διαφορετική από την γυναικεία, έχει ακριβώς την ίδια -ή και περισσότερη- ανάγκη για ενυδάτωση και περιποίηση. 

6. Ενυδατώστε την επιδερμίδα του προσώπου σας με τις κατάλληλες ανδρικές κρέμες. Επιλέξτε κρέμες ειδικά σχεδιασμένες για άνδρες. Ενισχύουν τη φυσική αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενώ απορροφούνται γρήγορα χωρίς να αφήσουν ίχνη λιπαρότητας.

7. Αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την οδοντόβουρτσα και το ξυραφάκι σας.

8. Μια φορά τη βδομάδα τρίψτε το σώμα σας με κάποιο scrub. Διώχνει τα νεκρα κύτταρα και θα έχετε μια απαλή επιδερμίδα.

9. Επιλέξτε αποσμητικό από ορυκτό κρύσταλλο. Ο αποσμητικός κρύσταλλος είναι ορυκτό άλας σε στερεά ή υγρή μορφή. Δεν περιέχει οινόπνευμα, σκληρά χημικά και επιβλαβείς ενώσεις αλουμινίου. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα με 100% φυσικό τρόπο: Σχηματίζει ένα αόρατο, αλλά πανίσχυρο φιλμ που αναχαιτίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που προκαλούν την κακοσμία, χωρίς όμως να εμποδίζει την εφίδρωση και τη φυσική αναπνοή του δέρματος.

10. Να περπατάτε καθημερινά τουλάχιστον 20 λεπτά. Θα αποβεί εξαιρετικά αναζωγονητικό για τη διάθεση και τη φόρμα σας.

11. Είμαστε ότι τρώμε. Η σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για καλή υγεία και όμορφη εμφάνιση. Όταν τρεφόμαστε σωστά έχουμε τον έλεγχο του βάρους μας, το δέρμα μας ακτινοβολεί λάμψη και υγεία όλα τα συστήματα στο σώμα μας δουλεύουν καλύτερα. Έχουμε ανεβασμένη  διάθεση,  περισσότερη ενέργεια άρα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

12. Πίνετε πολύ νερό για να είναι πιο λαμπερό το δέρμα σας.

13. Μην βάζετε υπερβολικές ποσότητες αρώματος,το αποτέλεσμα θα είναι απωθητικό και όχι ελκυστικό!

14. Καθαρίστε σωστά την επιδερμίδα σας πριν αλλά και μετά τον ύπνο. Μια εύκολη λύση είναι τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Αυτά τα μαντιλάκια δεν είναι μόνο για να αφαιρούν το μακιγιάζ, αλλά παράλληλα καθαρίζουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Έτσι με μια απλή κίνηση αφαιρείς όλη τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα από το πρόσωπό σου. Ένα στιγμιαίο φρεσκάρισμα, ιδανικό για να σκουπίσεις και τις αμαρτίες της προηγούμενης βραδιάς.

15. Χρησιμοποιήστε ταινίες  για τα μαύρα στίγματα. Είναι απολύτως κατάλληλες και για τους άνδρες, για να αφαιρέθούν με μια κίνηση τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα από τη μύτη, χωρίς να αφήσουν σημάδια.

16. Μη σπάτε τα σπυράκια σας γιατί έτσι θα αφήσετε σημάδια. Αν θέλετε χρησιμοποιείστε μια κρέμα που να τα ξεραίνει τοπικά.Αν εξακολουθούν να υπάρχουν συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο.

17. Στην ανδρική περιποίηση συμπεριλαμβάνονται επίσης το μανικιούρ-πεντικιούρ. Τα χέρια σας είναι άλλωστε πάντα σε πρώτο πλάνο. Μη φοβάστε…δείξτε τα ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: