Παρασκευή 29 Μαΐου 2015


 Οι Μαύροι κύκλοι  είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για το οποίο οι πάσχοντες γνωρίζουν λίγα και για το οποίο δεν υπάρχει ενιαία θεραπεία.
Είναι συχνότερο σε ανθρώπους με πολύ λεπτό δέρμα στα κάτω βλέφαρα, χωρίς αρκετό λίπος. Το αποτέλεσμα είναι να διακρίνονται τα αγγεία, προσδίδοντας μια σκούρα απόχρωση στην επιδερμίδα. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ο χρωματισμός γύρω από τα μάτια είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο και οφείλεται στην αυξημένη μελανίνη. Η γενετική προδιάθεση, το τρίψιμο της περιοχής, και οι λοιμώξεις του δέρματος όπως π.χ. το έκζεμα, μπορούν να παίξουν ρόλο επιδεινώνοντας το χρωματισμό του λεπτού δέρματος κάτω από τα μάτια.

Η χρόνια συνήθεια τριψίματος καθώς και η ανάπτυξη δερματίτιδων απο εφαρμοσθέντα καλλυντικά στην περιοχή, μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία σκούρου δέρματος. Οι κρέμες με ρετινοϊκό οξύ μπορούν να βοηθήσουν να απαλυνθεί το σκούρο δέρμα. Θα πρέπει βέβαια, να χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες για να αποφευχθεί ο ερεθισμός της περιοχής.
 Πολύ συχνά, οι μαύροι κύκλοι δεν είναι μόνο οι αλλαγές στην απόχρωση του δέρματος. Συχνά, δημιουργούνται από την απώλεια όγκου του δέρματος στη περιοχή γύρω από τα μάτια, τονίζουν και αποκαλύπτουν την υποκείμενη οστέινη διαμόρφωση και δημιουργούν μια κοιλότητα-σκάφη η οποία “παρουσιάζεται” ως “μαύρος κύκλος”. Αυτές οι αλλαγές είναι συχνά οφειλόμενες σε γενετική προδιάθεση, αλλά και η σημαντική απώλεια βάρους μπορεί να συνδράμει. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι με μια μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέως τοποθετημένη στην κοιλάδα, κανάλι, κοίλωμα των δακρύων.

Πιθανές Λύσεις

  1. Επαρκής ύπνος: Όταν κάποιος δεν κοιμάται αρκετά, το πρόβλημα επιδεινώνεται, γιατί δεν γίνεται καλή αιμάτωση στην περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και τις ημέρες της περιόδου.
  2. Έξυπνα καλλυντικά: Προτείνουμε προϊόντα για την περιοχή των ματιών που περιέχουν ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία, όπως βιταμίνη Κ. Επιπλέον, η εφαρμογή πάγου (τυλίξτε ένα μικρό παγάκι μέσα σε γάζα) για 1′ τρεις φορές την ημέρα βοηθά στην αγγειοσύσπαση, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος προσωρινά. Το ίδιο κάνουν και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ένα φακελάκι πράσινο τσάι.
  3. Οι κρέμες αποχρωματισμού του δέρματος με αζελεϊκό οξύ, kojic acid, and glycolic acid μπορούν να βοηθήσουν επίσης.
  4. Οι κρέμες με υδροκινόνη έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στον αποχρωματισμό της περιοχής κάτω από τα μάτια.
  5. Σε περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι δεν υποχωρούν, η αισθητική δερματολογία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Οι μαύροι κύκλοι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέοs Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας, που χρησιμοποιείται για το «γέμισμα» των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο πρόσωπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων με πολύ καλά αποτελέσματα.
  6. Μία άλλη λύση που δίνει η αισθητική δερματολογία είναι η μεσοθεραπεία. Πρόκειται για την έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα, με σκοπό να μεταφέρει αντιγηραντικές ουσίες κάτω από την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων με μεγάλη επιτυχία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: