Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι Επιδράσεις του Ύπνου στη Γήρανση.

Beauty-Sleep 
Ποιο είναι το καλύτερο αντιγηραντικό όπλο και μυστικό για φρέσκια όψη, χωρίς μάλιστα να μας  κοστίζει απολύτως τίποτα;  Μα ένα καλό 8ωρο ύπνου …ασφαλώς!
Όλοι ξέρουμε πως μετά από ξενύχτι ή περιόδους αυπνίας η όψη μας δεν είναι στα καλύτερά της.  Τώρα όμως μια πρώτη στο είδος της κλινική έρευνα σε  Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, έρχεται να επιβεβαιώσει με συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επιπτώσεις της κακής ποιότητας ύπνου στην επιδερμίδα μας.  
Η πρόσφατα ολοκληρωθείσα μελέτη, που ανατέθηκε από την Estée Lauder, έδειξε ότι στα άτομα με ελλειπή ύπνο είχαν αυξηθεί τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος και είχαν πιο αργή ανάκαμψη από την φθορά των περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η μείωση του προστατευτικού υδρολιπιδικού στρώματος  του δέρματος ή την φθορά από υπεριώδη ( UV ) ακτινοβολία. Άτομα με κακή ποιότητα ύπνου  είχαν επίσης χειρότερη όψη  δέρματος  και γενικά  εμφάνιση προσώπου .
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Elma Baron, MD , παρουσίασε  τα στοιχεία τους αυτή την άνοιξη στο πλαίσιο του Διεθνούς Ερευνητικής Δερματολογίας που έλαβε μέρος στο Εδιμβούργο της Σκωτία με ένα γενικό τίτλο ” Επιδράσεις της ποιότητας ύπνου στη γήρανση του δέρματος και τη λειτουργία του.”

Η Dr. Baron, Διευθύντρια του Κέντρου μελέτης του δέρματος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Western Reserve University School of Medicine ανέφερε σχετικά….
“Η μελέτη μας είναι η πρώτη που οριστικά αποδεικνύει ότι ο ανεπαρκής ύπνος συσχετίστηκε με μειωμένη υγεία του δέρματος και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος . Οι στερημένες από ύπνο γυναίκες δείχνουν σημάδια της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και μείωση στην ικανότητα του δέρματός τους να ανακάμψει μετά από την έκθεση στον ήλιο. Ο ανεπαρκής ύπνος έχει καταστεί μια παγκόσμια επιδημία. Παρόλο που η χρόνια στέρηση ύπνου έχει συνδεθεί με ιατρικά προβλήματα, όπως η έλλειψη παχυσαρκίας, ο διαβήτης , ο καρκίνος και το ανοσοποιητικό, οι επιπτώσεις της στην λειτουργία του δέρματος ήταν προηγουμένως άγνωστη.”
Αυτή η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να επιταχύνει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος και να αποδυναμώσει την ικανότητα του δέρματος να αναδομηθεί το βράδυ” είπε ο Dr  Daniel Yarosh,  Ανώτερος Αντιπρόεδρος της βασικής επιστημονικής έρευνας , της  Estée Lauder.
“Αυτή η σχέση μεταξύ ύπνου και  γήρανσης του δέρματος, υποστηρίζεται πλέον με στερεά επιστημονικά δεδομένα και θα έχει μια βαθιά επίδραση στο τρόπο με τον οποίο μελετάμε το δέρμα και τις λειτουργίες του. Βλέπουμε αυτά τα ευρήματα ως ένα ακόμη τρόπο με τον οποίο μπορεί να κατευθύνει την επιστημονική μας έρευνα προς τις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας  που θέλουν να φαίνονται και να αισθάνονται  καλύτερα για τον εαυτό τους .“
Πηγή:  Science daily

Δεν υπάρχουν σχόλια: