Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Λαμπερή με τη δροσιά της φράουλας





Σίγουρα έχετε ακούσει για τις ευεργετικές για το δέρμα, ιδιότητες πολλών φρούτων. Η Άνοιξη είναι γεμάτη από ζουμερά ευεργετικά φρούτα. Να λοιπόν ένας “όμορφος” λόγος για να σταματήσετε σε ένα μανάβικο σήμερα: να πάρετε φρούτα που έχουν συστατικά που διατηρούν το δέρμα σας απαλό και λείο, ενώ βοηθάνε στην καταπολέμηση της γήρανσης. Κάποια σας κάνουν καλό όταν τα τρώτε, κι άλλα όταν τα βάζετε πάνω στο δέρμα σας. Ευτυχώς, ορισμένα όπως οι αγαπημένες σας φράουλες, σας βοηθάνε και με τους δύο τρόπους.

Οι φράουλες έχουν περισσότερη αντι-γηραντική βιταμίνη C ανά μερίδα, από ότι τα πορτοκάλια ή τα γκρέιπφρουτ. Και έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο “American Journal of Clinical Nutrition”, δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, έχουν λιγότερες ρυτίδες και λιγότερο ξηρό, λόγω γήρανσης, δέρμα, από εκείνους που δεν τρώνε. Η βιταμίνη C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα και σπάνε το κολλαγόνο, δημιουργώντας λεπτές γραμμές. Για πιο απαλό & ενυδατωμένο δέρμα, απλώστε μια φυσική μάσκα φράουλας μία ή δύο φορές την εβδομάδα και φάτε πλούσιες σε βιταμίνη C, φράουλες, καθημερινά.

Πιείτε το ή απλώστε το. Σε έναν μπλέντερ, συνδυάστε 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες (ή μείγμα από φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα -όλα σούπερ αντιοξειδωτικά) και σε ένα ποτήρι 225 γρ., ανακατέψτε τα φρούτα μαζί με 1 φλιτζάνι γιαούρτι σκέτο ή βανίλια και 1 1/2 κουτ. της σούπας μέλι (έχει εκπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες). Απολαύστε το smoothie, αλλά αφήστε και λίγο στην άκρη για να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Εφαρμόστε μια στρώση από το υπόλοιπο smoothie -πάνω από τον νεροχύτη γιατί θα τρέξει λίγο στην αρχή, αλλά θα μείνει κι αρκετό στη θέση του- και αφήστε το για περίπου 8 λεπτά πριν το ξεπλύνετε..







Δεν υπάρχουν σχόλια: