Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ IPL

Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός IPL (Intense Pulsed Light) στοχεύει στην καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας. Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και, μέσω της μελανίνης τους, φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει. Αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς ερεθισμούς και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής.  

Το εξειδικευμένο μηχάνημα IPL είναι προγραμματισμένο ώστε να προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος, το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που πρέπει να αφαιρεθούν. Σε κάθε συνεδρία ο ειδικός ρυθμίζει τις παραμέτρους του φωτός ανάλογα με την πορεία της κατάστασης του πελάτη.


Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές, είναι ιδιαίτερα φιλική προς το δέρμα και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Η διάρκεια της θεραπείας και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τον τύπο της τρίχας, το χρώμα της, τη γενική κατάσταση του οργανισμού, όπως επίσης και από την περιοχή του σώματος που εφαρμόζεται η θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν η μέθοδος εφαρμόζεται στις μη ορμονοεξαρτώμενες* περιοχές.

*Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές η τριχοφυΐα εξαρτάται από πιθανές ορμονικές διαταραχές. Τέτοιες περιοχές είναι τα χέρια, οι γλουτοί, η κοιλιά, η μέση, ο λαιμός, οι παρειές, το άνω χείλος (μουστάκι).
  Μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι οι περιοχές που εμφανίζουν τριχοφυία που δεν εξαρτάται από ορμονικούς παράγοντες, όπως είναι οι μασχάλες, τα πόδια, το μπικίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: