Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΜΗ: Το αιώνιο πρόβλημα

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη δερματοπάθεια που παρατηρείται σε εφήβους, αλλά και σε ενηλίκους. Αποτελεί πάθηση των σμηγματογόνων αδένων που αφθονούν στο πρόσωπο, στη ράχη και στο στήθος. Eπηρεάζει έντονα την εξωτερική μας εμφάνιση, κατά συνέπεια και τη διάθεσή μας.

 Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να «στιγματίσει» τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μας, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, αφήνοντας πίσω της αντιαισθητικές ουλές και σημάδια. Η ακμή, αν και δεν έχει αξιόλογη επίδραση στη σωματική υγεία του ατόμου, έχει σοβαρές ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Τα νέα άτομα με ακμή διακατέχονται από άγχος και φόβο απόρριψης από το αντίθετο φύλο.

Έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, με συνέπεια χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο ή στην εργασία. Σε πολλά άτομα τα σημάδια της ακμής στο πρόσωπο αποτελούν ένα τείχος που τους χωρίζει από τον έξω κόσμο.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΚΜΗΣ
Πολλοί παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνισή της ακμής όπως η αυξημένη παραγωγή σμήγματος από ορμονικές μεταβολές, η υπερβολική παραγωγή κερατίνης από τα επιδερμικά κύτταρα, που σχηματίζει ένα σκληρό υλικό στην επιφάνεια του δέρματος. Το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής (P. Acnes), που αποικίζει τον πόρο του σμηγματογόνου αδένα και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία τοπικώς φλεγμονής.
Άλλοι πρόσθετοι παράγοντες που εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια της νόσου είναι: γενετικοί παράγοντες (γονείς με το ίδιο λιπαρό δέρμα), εξωγενείς παράγοντες (καλλυντικά, φάρμακα, κλιματολογικές συνθήκες).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
Στο Be BEAUTIFUL για την αντιμετώπιση της ακμής χρησιμοποιούμε εξειδικευμένες θεραπείες προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες και στον δικό σας τύπο δέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: