Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σαν τα μάτια μας...



Τα μάτια πολλές φορές προδίδουν ό,τι εναγωνίως προσπαθούμε να κρύψουμε. Όπως για παράδειγμα την ηλικία. Λεπτές γραμμές, σακούλες, μαύροι κύκλοι:
η κοσμητολογία υπόσχεται να τα εξαφανίσει δίνοντας παράταση στο νεανικό, φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα.
Όταν μια γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέφτη, είναι φυσικό το πρώτο πράγμα που παρατηρεί να είναι οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Ακόμη και σε νεαρή ηλικία, όταν οι ρυτίδες δεν έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο πρόσωπό μας, η κούραση φαίνεται πρώτα στο βλέμμα, όπου εκδηλώνεται με μαύρους κύκλους ή πρήξιμο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει συχνά τα σημάδια της κούρασης πιο έντονα, σε όλες τις ηλικίες, γι' αυτό και σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η Shiseido ανάμεσα σε 800 γυναίκες παγκοσμίως, διαπιστώθηκε ότι τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες σχετικά με το δέρμα τους είναι κατά 39,5% οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και κατά 34,9% οι μαύροι κύκλοι. Επιπλέον, οι πλαστικοί επιβεβαιώνουν ότι η πλειοψηφία των γυναικών που τους επισκέπτονται επιθυμούν να κάνουν βλεφαροπλαστική – σε διπλάσιο μάλιστα ποσοστό από όσες ζητούν lifting. Έχοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι για όλες μας η εμφάνιση των ματιών μας. Τι προκαλεί όμως την πρόωρη γήρανση σε αυτή την περιοχή;



Τα αδύναμα σημεία των ματιών σου:
Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι κατά 40% πιο λεπτή από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο και δεν προστατεύεται από λιπιδικό φιλμ. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα ευαίσθητη στις εξωτερικές επιθέσεις –όπως ο ήλιος και η ρύπανση–, αλλά και στη δημιουργία λεπτών γραμμών που προκαλούν οι απλές, καθημερινές εκφράσεις, όπως το γέλιο.Εκτός από τις ρυτίδες που προκαλεί ο ήλιος και οι συχνές εκφράσεις, τα μάτια κινδυνεύουν και από άλλες “κακές” συνήθειες: η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή και η αφυδάτωση δημιουργούν μαύρους κύκλους και σακούλες.


Τι προτείνουν οι ειδικοί
Φρόντισε να χρησιμοποιείς καθημερινά, πρωί και βράδυ, μια κρέμα ματιών, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Ειδικά για τις ρυτίδες δοκίμασε προϊόντα με πεπτίδια ή ρετινόλη, συστατικά ιδιαίτερα αποτελεσματικά και δοκιμασμένα.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην εφαρμογή του προϊόντος. Ζήτησε από την αισθητικό του καταστήματος καλλυντικών όπου αγοράζεις την κρέμα σου να σου δείξει τις σωστές κινήσεις μασάζ για την περιοχή των ματιών. Μπορείς ακόμη να βρεις οδηγίες εφαρμογής στη συσκευασία των προϊόντων καθώς και στα επίσημα sites των εταιρειών.

Tips για προστασία των ματιών
Κόψε το κάπνισμα, φόρα γυαλιά ηλίου όλο το χρόνο και μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα – κατά προτίμηση με αντηλιακό δείκτη.Άπλωσε την κρέμα ματιών με απαλές κινήσεις: με τον παράμεσο βάλε την κρέμα ταμποναριστά, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, μέχρι να απορροφηθεί.

Ακολουθώντας μια διατροφή χωρίς πολύ αλάτι και κάνοντας τακτικά γυμναστική αποφεύγεις τα πρηξίματα και τις σακούλες γύρω από τα μάτια.

Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο για όμορφο βλέμμα. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες, κατά προτίμηση στο διάστημα από τις 10:00 μ.μ. ως τις 07:00 π.μ.

Χρησιμοποίησε κονσίλερ. Άπλωσέ το μόνο στην εσωτερική γωνία του ματιού. Αν το βάλεις πιο έξω, μέχρι το πόδι της χήνας, θα τονίσει ακόμη περισσότερο τις γραμμές έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: