Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκτήστε την επιδερμίδα που ονειρεύεστε: 3 αλήθειες για τέλειο δέρμα


Ποια είναι τα απλά, αλλά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε ώστε η επιδερμίδα σας να απολαύσει την περιποίηση που χρειάζεται, χωρίς να έχετε πάρει πτυχίο στην κοσμετολογία και την αισθητική.
Δεν χρειάζεται να έχετε μάστερ στην κοσμετολογία για να λάμπετε. Απλά μυστικά περιποίησης, που όλες τείνουμε να ξεχνάμε, μας φέρνουν πιο κοντά στην επιδερμίδα που ονειρευόμαστε.
1. Η απλότητα είναι πολύτιμη
Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε με δεκάδες βήματα και διαφορετικά προϊόντα. Το τέλειο δέρμα ξεκινά με μια βασική ρουτίνα ομορφιάς. Ένα προϊόν καθαρισμού κατάλληλο για την επιδερμίδα σας, μια κρέμα ημέρας και μια νύχτας αρκούν. Και να θυμάστε: την ημέρα χρειαζόμαστε προστασία και τη νύχτα αναδόμηση.

Τα βήματα της περιποίησης 

Καθαρισμός: Είναι απαραίτητος το πρωί προκειμένου να ισορροπηθεί το ph της επιδερμίδας και το βράδυ για να απομακρυνθεί το μέικαπ και οι ρύποι.
Θρέψη: Η κυτταρική ανανέωση και η θρέψη με αντιοξειδωτικά που περιέχουν ορισμένα προϊόντα είναι το Α και το Ω της αψεγάδιαστης επιδερμίδας.
Ενυδάτωση: Μόνο όσο χρειάζεται. Αν το παρακάνετε θα κλείσουν οι πόροι σας. Διαλέξτε μια κρέμα κατάλληλη για το δέρμα σας και φροντίστε να είναι όσο πιο ελαφριά γίνεται.
Tip: Αντί για κρέμα ματιών πριν τον ύπνο, δοκιμάστε λίγη βαζελίνη γύρω από τα μάτια. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

2. Οι ειδικοί,  είναι αναντικατάστατοι 

Η βοήθεια ενός δερματολόγου ή μιας αισθητικού μπορεί να φανεί πολύτιμη όταν οι απλές θεραπείες δεν είναι αρκετές (π.χ. σε περιπτώσεις ακμής). Οι τακτικοί καθαρισμοί είναι ιδιαίτερα ευεργετικοί για την επιδερμίδα σας και αποτελούν επίσης ένα απολαυστικό δώρο χαλάρωσης για εσάς μία φορά το μήνα.

3. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει 

Απλά η περιποίηση της επιδερμίδας δεν αρκεί. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό, νεανικό και υγιές πρέπει να φροντίσετε και τους μυς του προσώπου.
Μασάζ DIY
Η καλύτερη ώρα για μασάζ είναι κατά τον βραδινό καθαρισμό.
Για τόνωση και αποβολή των τοξίνων: Περάστε το προϊόν καθαρισμού στο πρόσωπό σας με μεγάλες κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας την παλάμη σας. Ξεκινήστε με το δεξί χέρι από την αριστερή πλευρά του λαιμού σας και κινηθείτε προς τα επάνω κινώντας το χέρι σας αντίθετα με τη φορά του ρολογιού. Επαναλάβετε στην άλλη πλευρά με το αριστερό χέρι.
Για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και για να περιοριστούν οι "σακούλες" κάτω από τα μάτια: Δουλέψτε και στα δύο μάτια ταυτόχρονα. Βάλτε το δείκτη πάνω από το μεσαίο σας δάχτυλο και πιέστε για πέντε δευτερόλεπτα στην αρχή, τη μέση και την άκρη των φρυδιών σας. Μην αγγίζετε την περιοχή όπου έχουν σχηματιστεί οι "σακούλες". Αυτό θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: