Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Απαλλαγείτε από την τριχοφυία με IPL Laser

H μέθοδος αποτρίχωσης με IPL Laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία για μόνιμη απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από οποιαδήποτε περιοχή του σώματος ή του προσώπου. 

Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός IPL (Intense Pulsed Light) στοχεύει στην καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας. Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και, μέσω της μελανίνης τους, φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει. Η διαδικασία αυτή είναι απόλυτα ασφαλής, δεν προκαλεί ερεθισμούς και δεν επηρεάζει καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής.

Το εξειδικευμένο μηχάνημα IPL είναι προγραμματισμένο ώστε να προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος, το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε. Έτσι αφαιρούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τρίχες ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. 

Είναι απαραίτητη μια συνάντηση και συζήτηση με τον ειδικό πριν ξεκινήσει κανείς το πρόγραμμα. Έτσι θα γίνει η εκτίμηση του προβλήματος και της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και θα λυθούν οποιεσδήποτε απορίες έχει ο ενδιαφερόμενος. 


Σε κάθε συνεδρία ο ειδικός ρυθμίζει τις παραμέτρους του φωτός ανάλογα με την πορεία της κατάστασης του «ασθενούς». Κατά τη διοχέτευση του φωτός το άτομο μπορεί να αισθανθεί ένα ελαφρύ «τσίμπημα». Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την επιφάνεια που αποτριχώνεται και στο τέλος της περιποιούμαστε την περιοχή με αναπλαστικά σκευάσματα. Ένα ελαφρύ ερύθημα που μπορεί να υπάρχει, υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. 

Επιβάλλεται ,κατά την περίοδο που γίνονται οι συνεδρίες IPL το άτομο να αποφεύγει την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, να φροντίζει το δέρμα του και να χρησιμοποιεί αντηλιακό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: