Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Τοπικό αδυνάτισμα: μύθοι και πραγματικότητα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως γυμνάζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος (στα οποία υπάρχει μεγαλύτερο απόθεμα λίπους), θα μειώσουν περισσότερο το λίπος της περιοχής. Στη πραγματικότητα αυτό που καταφέρνουμε είναι να γυμνάσουμε το μυ και όχι το λίπος. Δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των μυών και του λιπώδους ιστού, έτσι ώστε γυμνάζοντας το μυ, να μειώνεται το λίπος της συγκεκριμένης περιοχής. 

Για παράδειγμα, γυμνάζοντας τους κοιλιακούς μύες να μειώνεται το λίπος της κοιλιάς. Το λίπος του σώματος δεν "καίγεται" τοπικά, αλλά χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας την οποία ξοδεύουμε με τη σωματική μας δραστηριότητα. Η εντολή για χρησιμοποίηση του αποθηκευμένου λίπους ώστε να παραχθεί ενέργεια προέρχεται από τον εγκέφαλο και απευθύνεται σε ολόκληρο τον λιπώδη ιστό.

Ο λιπώδης ιστός περιέχει τα λιποκύτταρα τα οποία είναι οι αποθήκες λίπους του οργανισμού. Τα λιποκύτταρα υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό στον οργανισμό και είναι μοιρασμένα σε όλο το σώμα, αλλά η κατανομή τους δεν είναι πάντα ομοιόμορφη. Το κοινό τους σημείο είναι ότι όλα τα λιποκύτταρα έχουν το ίδιο μέγεθος, το οποίο αυξάνεται όταν παίρνουμε περισσότερη ενέργεια από την διατροφή μας, απ' ότι χρειαζόμαστε. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει όταν η προσλαμβανόμενη ενέργεια από τη διατροφή μας είναι λιγότερη από αυτή που ξοδεύουμε.
Αυτή η αυξομείωση του όγκου των λιποκυττάρων έχει σαν αποτέλεσμα την μεταβολή στο όγκο του σώματός μας.
Υπάρχουν άνθρωποι που αποθηκεύουν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, άλλοι στους γλουτούς κ.τ.λ. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανομή των λιποκυττάρων είναι ανομοιόμορφη και στα συγκεκριμένα σημεία ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος.

Όποιο και να είναι το σημείο που σας απασχολεί το τοπικό πάχος, επισκεφτείτε το BeBEAUTIFUL, αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου προσωπικού και στα τελευταίας γενιάς μηχανήματα... και πείτε αντίο στο τοπικό πάχος...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: