Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μεταξένια Επιδερμίδα. Μικρα Μυστικά

Το κρύο επηρεάζει και την επιδερμίδα σας, κάνοντάς τη να χάνει την απαλότητα και τη στιλπνότητά της. Βελτιώστε λοιπόν την υφή της με τις αλάνθαστες τακτικές και τα έξυπνα tips που σας προτείνονται στη συνέχεια.

Απολέπιση: Η απολέπιση είναι ένα βήμα που αναδεικνύει την επιδερμίδα του σώματός μας και τη μεταμορφώνει σε λεία και απαλή. Κρίνεται αναγκαία καθώς μεγαλώνουμε, αφού με τα χρόνια ο ρυθμός με τον οποίο ανανεώνονται τα κύτταρα μειώνεται, κάνοντας έτσι το δέρμα μας να δείχνει θαμπό και τραχύ, αφού χάνει την απαλότητά του.

Η απολέπιση της επιδερμίδας πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό δραστηριοποιούνται οι μηχανισμοί ανανέωσης του δέρματος και συγχρόνως γίνεται καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Το αποτέλεσμα; Μια επιδερμίδα με μεταξένια υφή, ελαστικότητα και λάμψη.


Ενυδάτωση: Πρόκειται για μία ακόμα απαραίτητη φροντίδα της επιδερμίδας μας, η οποία πρέπει να γίνεται καθημερινά μετά από το ντους. Γιατί ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, εκτός από πιο απαλό, είναι και πιο ελαστικό, γεγονός που το κάνει πιο ανθεκτικό στη χαλάρωση και τη δημιουργία ραγάδων. Για τη φροντίδα αυτή επιλέξτε το κατάλληλο για το δέρμα σας ενυδατικό προϊόν.

Χρήσιμες γνώσεις

• Το προϊόν ενυδάτωσης πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με την ποιότητα του δέρματός σας. Έτσι λοιπόν: τα λεπτόρρευστα σπρέι ταιριάζουν στις πιο λιπαρές επιδερμίδες, τα ρευστά γαλακτώματα στις κανονικές, ενώ για τις πιο ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες καταλληλότερα είναι οι κρέμες με πλούσια υφή και τα λάδια.

• Μην ξεχνάτε τους αγκώνες σας. Κάνετέ τους συχνά απολέπιση και ενυδατώνετέ τους καθημερινά, ώστε να δείχνουν το ίδιο όμορφοι και περιποιημένοι όσο και η υπόλοιπη επιδερμίδα σας.

• Αλλά και τα πέλματα των ποδιών χρειάζονται συχνή φροντίδα με ένα ενυδατικό προϊόν, γιατί οι περιοχές αυτές είναι πιο ξηρές και χρειάζονται τακτική ενυδάτωση.

• Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό, χαρίστε του έξτρα μεταξένια υφή και λάμψη απλώνοντας μετά το ενυδατικό γαλάκτωμα λίγες σταγόνες λάδι σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: