Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Οριστική Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας!

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πορτοκαλιού» πάνω στο δέρμα.
 
 Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν.

Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας. Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης της είναι: μηροί, γλουτοί, εσωτερικό των μπράτσων, στομάχι, κοιλιά.

Αίτια για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι:
•    . η καθιστική ζωή
•    . η μειωμένη κίνηση & φυσική δραστηριότητα
•    . κληρονομικότητα
•    . διαταραγμένη κυκλοφορία αίματος
•    . πιθανές ορμονικές διαταραχές
•    . κακή διατροφή και η παχυσαρκία
•    . Αυξημένη & καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης & αναψυκτικών
•    . δυσκοιλιότητα

Πώς θα απαλλαγώ από την κυτταρίτιδα;

1.    Αυξήστε στο μέγιστο την πρόσληψη νερού. Θα πρέπει να υπάρχει καλή κατανάλωση νερού, παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας , ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός και τα διάφορα συστήματα του σώματος (π.χ. γαστρεντερικό). Το νερό είναι μία απαραίτητη ουσία, που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη). Η πρόσληψη του νερού πρέπει να είναι ανάλογη της πρόσληψης τροφής (περίπου 1 ml νερού ανά 1 kcal θερμιδικής πρόσληψης). Η αναλογία αυτή δεν ισχύει ασφαλώς όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή έντονη εφίδρωση π.χ. λόγω έντονης άσκησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η πρόσληψη νερού πρέπει να είναι μεγαλύτερη.


2.    Περιορίστε την πρόσληψη αλατιού και αλμυρών τροφών, όπως παστά, κονσέρβες, τσιπς, αλατισμένoι ξηροί καρποί, αλμυρά τυριά, έτοιμα φαγητά, τα οποία προκαλούν κατακράτηση υγρών που δυσχεραίνει το πρόβλημα. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην κατανάλωση έτοιμου φαγητού ή φαγητού "fast food" αφού σε αυτά τα τρόφιμα η περιεκτικότητα σε αλάτι είναι υψηλή.
 
3.    Περιορίστε την πρόσληψη λιπών και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. Είναι το λίπος που βρίσκεται σε λιπαρά κρέατα, τηγανητά, μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, ολόπαχα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

4.    Δώστε προσοχή στην πρόσληψη υδατανθράκων. Πρέπει να περιοριστούν τα απλά σάκχαρα (π.χ. ζάχαρη), και να λαμβάνουμε την ενέργεια που μας δίνουν οι υδατάνθρακες από τις σύνθετες πηγές τους όπως φυτικές ίνες και αμυλούχες τροφές. Έτσι η ενέργεια θα διοχετεύεται πιο αργά στο σώμα, θα μας "κρατάει" για πιο πολύ και θα συμβάλλει και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Μην ξεχνάτε ότι η δυσκοιλιότητα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση ή επιδείνωση της κυτταρίτιδας. Έτσι θα πρέπει να υπάρχουν άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.

5.    Περιορίστε την καθημερινή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και άλλων ροφημάτων που συμβάλλουν κατά κόρον στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας.

6.    Κάντε έναν ορμονικό έλεγχο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αν είναι δυνατόν αποφύγετε φάρμακα που μεγιστοποιούν την κατακράτηση και ενοχοποιούνται άμεσα για την εμφάνιση κυτταρίτιδας (π.χ. αντισυλληπτικά) .

7.    Ακόμα θα πρέπει να αποφεύγεται η αύξηση του σωματικού βάρους και η ανάπτυξη της παχυσαρκίας, που και τα δύο συμβάλλουν στην εμφάνιση και την επιδείνωση της κυτταρίτιδας. Προσπαθήστε να χάσετε κάποια κιλά ακολουθώντας ένα υγιεινό διαιτολόγιο προσαρμοσμένο πάντα σε εσάς.

8.    Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα, ξεκινώντας κάποιο σπορ (π. χ. τένις. κολύμβηση) είτε κάποιο εντατικό πρόγραμμα γυμναστηρίου ή ακόμη και γρήγορο περπάτημα.

9.    Δοκιμάστε μια νέα μέθοδο:
Εάν η κυτταρίτιδα επιμένει να βρίσκεται «κολλημένη» στα επίμαχα σημεία, μη σας πιάνει πανικός. Τώρα υπάρχει μια ασφαλής, αναίμακτη και αποτελεσματική λύση. Τα κέντρα αισθητικής και spa BeBeautiful σας προσφέρουν τρία  διαφορετικά προγράμματα θεραπείας και οριστικής εξάλειψης της κυτταρίτιδας. 

Celluscan Fast Slim, SlimLight, StarLight, Presso. Σίγουρα ένα από αυτά είναι το ιδανικό για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας σώμα και στον δικό σας τρόπο ζωής. Και φυσικά, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: