Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Χειμωνιάτικα μυστικά ομορφιάς

Η περιποιήση του προσώπου και του σώματος, δεν είναι μόνο καλοκαιρινή υπόθεση αλλά και χειμωνιάτικη. Εξ’  αιτίας του κρύου μερικά μέρη του σώματος είναι πιο ευαίσθητα και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.
Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές συμβούλες που θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα τις κρύες μέρες του χειμώνα...

  • Για το πρόσωπο, επιλέξτε µια πιο πλούσια κρέµα. Αν δηλαδή η επιδερµίδα σας είναι κανονική, επιλέξτε µια κρέµα για ξηρή, ενώ αν είναι λιπαρή, επιλέξτε µια για κανονική. Επίσης ενδέχεται να χρειαστείτε µια φροντίδα ειδικά για ευαίσθητες επιδερµίδες, καθώς τώρα µπορούν να παρουσιαστούν µικρές ευαισθησίες. Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε η κρέμα ημέρας σας να εχει δείκτη αντιηλιακής προστασίας ακόμα και τις συνεφιασμένες μέρες του χειμώνα.
  • Για τα χείλη σας να χρησιμοποιείτε ειδικό balm – θα το βρείτε στα ενημερωμένα φαρμακεία -  και να αποφεύγετε να τα ‘δαγκώνετε’ γιατι με αυτό το τρόπο τα βοηθάτε να σκάσουν με αποτέλεσμα να έχετε πληγές στα χείλη σας.
  • Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες σε εσωτερικούς χώρους από τα καλοριφέρ, σόμπες καθώς και το ντούς με καυτό νερό. Η ξηροδερμία δεν οφείλεται στο κρύο αλλά στην αυξημένη θερμότητα.
  • Στο ντούς, αποφύγετε τα πολύ σκληρά σφουγγάρια. Αν προτιμάτε το αφρόλουτρο, ρίξτε στο νερό λίγες σταγόνες από έλαια µπάνιου, όπως χαµοµήλι ή ευκάλυπτο. Επίσης κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδοµάδα και ενυδατώστε µε γαλάκτωµα ή λοσιόν αµέσως µετά το ντους, σε νωπή επιδερµίδα.
  • Καταναλώστε άφθονο νερό ακόμη και αν διψάτε πολύ λιγότερο το χειμώνα. Είναι η άμυνα κατά της αφυδάτωσης. Επιλέξτε τροφές που θα φροντίσουν για την σωστή προστασία του οργανισμού σας και κατα συνέπεια θα δώσουν περισσότερο λάμψη στο δέρμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: