Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ραγάδες. Τα γιατί και τα πώς...

Τα γεγονότα
Το δέρμα σου αποτελείται από τρεις στιβάδες: την εξωτερική (επιδερμίδα), τη μεσαία (χόριο) και τον υποδόριο ιστό. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, που αποτελούν μέρος του συνδετικού του ιστού, περνούν μέσα από το χόριο παρέχοντάς του ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Οι ραγάδες κάνουν την εμφάνισή τους όταν το χόριο διαστέλλεται πιο γρήγορα από ό,τι αντέχουν οι ίνες ελαστίνης: ο συνδετικός ιστός σπάει δημιουργώντας μικρά δάκρυα που εμφανίζονται στην επιδερμίδα ως ραγάδες.
Τι να προσέξεις
Μερικές από τις αιτίες για την εμφάνισή τους είναι οι παρακάτω:
- Η ξαφνική αυξομείωση του βάρους και του ύψους που αποδυναμώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
- Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης τα οποία κυκλοφορούν μέσα από τις αρτηρίες σου όταν είσαι έγκυος ή παίρνεις αντισυλληπτικά. Αυτές οι ορμόνες θεωρούνται υπεύθυνες για την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο.
- Οι κακές συνήθειες, όπως η διατροφή φτωχή σε βιταμίνη Α και πρωτεΐνες η οποία ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων και το κάπνισμα, που μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.


Οι λύσεις
  • Απέφυγε τις αυξομειώσεις στο βάρος σου.
  • Φρόντισε να ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου. Πίνε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
  • Να χρησιμοποιείς καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος. Αν το δέρμα σου είναι υπερβολικά αφυδατωμένο, επιλέξτε κάποιο προϊόν με πλούσια υφή.
  • Κάνε πίλινγκ σώματος 2 φορές την εβδομάδα.
  • Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και ένταξε την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Το ποδήλατο, το τρέξιμο και η κολύμβηση είναι πολύ καλές λύσεις.

Πιο δραστικές
Εάν αναζητάς οριστική λύση, τότε σε περιμένουμε στo Be BEAUTIFUL....

Δεν υπάρχουν σχόλια: