Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Laser Αποτρίχωση

 Χιλιάδες άντρες και γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αφιερώνουν πολλές ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης – όπως το ξύρισμα, το κερί ή το μέλι – βλέποντας τις τρίχες μετά από λίγο καιρό να επανεμφανίζονται. Επίσης η παραδοσιακή μέθοδος της ηλεκτρόλυσης καυτηριάζει και καταστρέφει το θύλακα κάθε τρίχας αλλά η μέθοδος αυτή πονάει, αφήνει σημάδια, ενδείκνυται μόνο για μικρές περιοχές και απαιτεί πολύ χρόνο για τη θεραπεία.


Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για να απαλλαγεί κάποιος από ανεπιθύμητες τρίχες σε όλο του το σώμα. Το laser είναι μια δέσμη φωτός που έχει τη δυνατότητα να απορροφάται επιλεκτικά από ορισμένα συστατικά του δέρματος (νερό, μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) αναπτύσσοντας θερμότητα για να τα καταστρέψει. Λόγω της υψηλής ενέργειας του laser τα κύτταρα της τρίχας καταστρέφονται και η ακτίνα προχωρά μέχρι τη ρίζα όπου και παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης, με αποτέλεσμα τη θέρμανση (200 °C) και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας.


Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος . Εφόσον τα σύγχρονα laser μπορούν να δράσουν ταυτόχρονα σε περισσότερους από έναν θύλακες κάθε φορά, οι συνεδρίες σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια όπως η πλάτη, οι ώμοι ή τα πόδια είναι σύντομες και δε διαρκούν πολύ περισσότερο από την αποτρίχωση στο άνω χείλος ή στο στήθος. Σε κάθε περίπτωση επειδή το laser καταπολεμά το χρώμα τις τρίχας πρέπει αυτή να είναι πιο σκούρα από το χρώμα του δέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: