Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ενυδάτωση προσώπου

Κρατώντας το δέρμα ενυδατωμένο είναι το πιο σημαντικό μέρος της φροντίδας του δέρματος σας μετά από το να διατηρείτε το δέρμα καθαρό. Υπάρχει μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι τα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται την ενυδάτωση προσώπου. Μην κάνετε αυτό το λάθος. Δέρμα που δεν είναι σωστά ενυδατωμένο είναι επιρρεπές σε ακμή - ναι, αυτοί με λιπαρό δέρμα μπορεί να έχουν ακόμη αφυδατωμένο δέρμα - και είναι πιθανό να αναπτύξουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε διαφορετικούς τύπους ενυδατικών για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική για εσάς.



Οι ενυδατικές γενικά εμφανίζονται σε πέντε διαφορετικούς τύπους. Οι ενυδατικές κρέμες είναι το πιο παχύ και διαθέσιμο ενυδατικό καλλυντικό. Αυτές οι ενυδατικές είναι συχνά καλύτερες για τα άτομα με ξηρό δέρμα και τα άτομα με κανονικό δέρμα που ζουν σε περιοχές που έχει πολύ ψυχρό και ξηρό το χειμώνα.

Οι υγρές ενυδατικές είναι ελαφρύτερες από κρέμες και είναι πιο κατάλληλες για τα άτομα με λιπαρό δέρμα. Αυτός ο τύπος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κανονικό δέρμα τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.
Το ελαφρύτερο από τα ενυδατικά καλλυντικά είναι τα διαθέσιμα ενυδατικά gel και είναι τα καλύτερα για όσους έχουν πολύ λιπαρό δέρμα. Τα gel  απορροφούνται από το δέρμα πολύ γρήγορα, αλλά να αποφύγετε τα τζελ που απορροφώνται από τα δάχτυλά σας πριν φτάσετε στο πρόσωπό σας.
Το ενυδατικό λάδι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο είδος του λαδιού. Τα καλά θα περιέχουν έλαιο από τριαντάφυλλο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και τα σημάδια ακμής, ή έλαιο από σταφύλια που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ένα κακό ενυδατικό λάδι πετρελαίου θα αφήσει το πρόσωπό σας με αίσθηση λιπαρότητας.
Τα serums μπορούν να βρεθούν κάπου μεταξύ υγρών ενυδατικών και κρεμών ως προς το πόσο βαριά θεωρούνται και συχνά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της αντι-γήρανσης ή αντι- ρυτιδικής προστασίας. Οι οροί είναι γενικά ισχυρότεροι από άλλες ενυδατικές, που τους καθιστά μια καλή επιλογή για το ξηρό δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: