Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μυστικά ενυδάτωσης

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι οι βασικές προυποθέσεις για τη διατήρηση της υγιούς, νεανικής επιδερμίδας.
Η ενυδάτωση δεν αυξάνει μόνο την υγρασία στο περιεχόμενο του δέρματος, αλλά επίσης το προστατεύει  και ενθαρρύνει την ομαλή απολέπιση, διαδικασία που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό.
Ανάγκη ενυδάτωσης έχουν όλοι οι τύποι δέρματος.


-         Ξηρό: Προτιμήστε μια κρέμα με ενισχυμένη, πλούσια σύνθεση, μάσκες εντατικής ενυδάτωσης και ενυδατικά σέρουμ με συμπυκνωμένη σύνθεση.
- Λιπαρό: Επιλέξτε πολύ ανάλαφρες υφές, κατά προτίμηση σε μορφή τζελ, που ενυδατώνουν και ρυθμίζουν παράλληλα την υπερέκκριση σμήγματος.
- Κανονικό: Ταιριάζουν απαλές ενυδατικές λοσιόν αλλά και πιο πλούσιες κρέμες, οπότε επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
Tip: Τα ενυδατικά gel, οι κρέμες και οι λοσιόν θα πρέπει να απλώνονται πάντα σε καθαρή επιδερμίδα και με ανάλαφρες ανοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από το λαιμό.
Ειδικά για τα ξηρά δέρματα. Θα πίστευε κανείς ότι η τοποθέτηση του νερού στο δέρμα θα το ενυδατώσει περισσότερο, αλλά τελικά ισχύει το αντίθετο. Το απλό νερό που έρχεται σε επαφή με το δέρμα εξατμίζεται και παίρνει μαζί του πολλά από τα  φυσικά συστατικά του δέρματος που αποτελούν τον  φυσικό παράγοντα ενυδάτωσης (NMF) .
Παρακάτω είναι μερικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε, σε σχέση με το νερό όταν το δέρμα μας είναι ξηρό:
  • Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι χλιαρό-κρύο. Το ζεστό νερό απομακρύνει περισσότερα λιπίδια.
  • Η  επαφή με το νερό πρέπει να είναι σύντομη – μην κάνετε μεγάλα, ζεστά ντους, αν το δέρμα σας είναι ξηρό.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι σε όλο το σώμα αν δεν είναι πραγματικά απαραίτητο και μόνο στις περιοχές που πραγματικά χρειάζεται.  
  • Αν πραγματικά χρειάζεστε σαπούνι, χρησιμοποιήστε κάποιο  από τα συνιστώμενα σαπούνια για το ξηρό δέρμα που περιέχουν μαλακτικά και μπορούν πράγματι να αντικαταστήσουν τα φυσικά συστατικά του δέρματος.
  • Μην σκουπίζεστε δυνατά το δέρμα μετα το μπάνιο, απλά χρησιμοποιήστε μια πετσέτα και ταμπονάρετε απαλές κινήσεις .
  • Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα στο δέρμα αμέσως μετά από κάθε επαφή με το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: