Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΙΚΙΝΙ...

Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος για την αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής;

Ξυραφάκι: Το ξυράφι αποτελεί την ευκολότερη λύση καθώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε μόνες στο σπίτι, όµως καλό είναι να αποφεύγεται η καθηµερινή του χρήση, καθώς δηµιουργεί εύκολα ερεθισµούς και κοκκινίλες στο δέρµα. Επίσης το ξυράφι πρέπει να αλλάζεται τακτικά προκειµένου να αποφύγουμε πιθανές µολύνσεις.

Χαλάουα: Ένας άλλος τρόπος να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυία είναι η χαλάουα, δηλαδή το κερί. Πάντως χρειάζεται µεγάλη προσοχή γιατί η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και το τράβηγµα από το κερί µπορεί να προκαλέσει τραυµατισµό ή ερεθισµό του δέρµατος.


Laser: H αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια απόλυτα ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυίας. To λέιζερ καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα ή τον υπόλοιπο οργανισμό.Η χρήση των ακτίνων λέιζερ για αποτρίχωση µπορεί να προκαλέσει κοκκίνισµα στο δέρµα που αποχωρεί μετά από λίγες ώρες.

Φωτοαποτρίχωση(IPL): Σήμερα, η πιο εξελιγμένη μέθοδος αποτρίχωσης είναι η Φωτοαποτρίχωση ή αποτρίχωση με έντονο παλμικό φως (IPL).Το εξειδικευμένο μηχάνημα IPL προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος,το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε.Έτσι οι τρίχες της ευαίσθητης περιοχής αφαιρούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία δυσάρεστη αίσθηση, και κανένας ερεθισμός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: