Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τέλεια επιδερμίδα για την τέλεια μέρα

Το δέρμα μας αντανακλά την κατάσταση ολόκληρου ου οργανισμού μας και καθρεφτίζει τη διάθεσή μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να το φροντίζουμε ώστε να «λέει» τα καλύτερα για μας!

Ό,τι νυφικό κι αν αποφασίσετε να φορέσετε, όσο τέλειο κι αν είναι το μακιγιάζ και το χτένισμά σας, υπάρχει ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία τη μέρα του γάμου σας: την επιδερμίδα σας! Είτε σας απασχολούν τα σπυράκια και τα στίγματα, είτε η ξηρότητα, η λιπαρότητα, η θαμπάδα ή οι ρυτίδες, αυτό που συστήνεται να κάνετε για αρχή, είναι ένα εντατικό πρόγραμμα περιποίησης.
Όσον αφορά στο πρόσωπο -τον καθρέφτη όλου μας του οργανισμού- τα μαντιλάκια καθαρισμού δεν είναι αρκετά. Βέβαια είναι προτιμότερα απ’ το να κοιμάστε με το make up όλης της ημέρας, δεν είναι όμως και η λύση. Αν μάλιστα ζείτε στην πόλη, θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε έναν διπλό καθαρισμό, πρώτα για να απομακρύνετε το make up και τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί στο δέρμα σας και στη συνέχεια για να εμποδίσετε το φράξιμο των ανοιχτών πόρων.
Η ενυδάτωση είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο για το δέρμα σας. Και φυσικά μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι πρέπει να παραλείψετε αυτό το θέμα επειδή έχετε λιπαρό δέρμα και θα το επιβαρύνετε. Αν κάποτε σας συνέβη αυτό, τότε ίσως δε χρησιμοποιήσατε το κατάλληλο προϊόν. Ρωτήστε λοιπόν κάποιον ειδικό, είτε αναζητήστε ένα ελαφρύ προϊόν για λιπαρές επιδερμίδες.
Εξίσου σημαντική για το πρόσωπό σας, είναι και η απολέπιση, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τη θαμπάδα του δέρματος και το καθιστά περισσότερο ικανό να δεχτεί τα προϊόντα φροντίδας στη συνέχεια. Προσοχή πάντως αν έχετε πρόβλημα ακμής, καθώς υπάρχει πιθανότητα να επιδεινώσετε την κατάσταση. Σαν γενικό κανόνα, θα πρέπει να έχετε στο νου σας να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας πρωί και βράδυ, να την ενυδατώνετε καθημερινά και να κάνετε πίλινγκ μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Εφόσον λοιπόν εξασφαλίσετε την παραπάνω βασική περιποίηση, μπορείτε να περάσετε σε λεπτομερέστερα και συχνά δυσκολότερα προβλήματα, όπως οι διαφόρων ειδών ατέλειες, τα σπυράκια, η λιπαρότητα και το ξεφλούδισμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: