Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μασαζ .Θεραπεία αιώνων


Ένα καλό μασάζ είναι συχνά το μόνο που μπορεί να μας ξεκουράσει από μία δύσκολη μέρα. Η καθιστική δουλειά, άλλωστε, και οι πολλές ώρες στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή κάνει το σώμα μας να «πιάνεται», τη μέση και την πλάτη μας να πονάει και τα χέρια να βρίσκονται ένα στάδιο πριν την αγκύλωση.
το μασάζ είναι στην πραγματικότητα μία θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα τόσο στην Ελλάδα, με τις τεχνικές του Ιπποκράτη, όσο και στην Ινδία αλλά και στην Κίνα, 5.000 χρόνια πριν. Γι’αυτό το λόγο υπάρχουν και πολλά είδη μασάζ (σουηδικό, σιάτσου, ρεφλεξολογία), βασισμένα πάντα στην αρχή της μάλαξης των μαλακών μορίων του σώματος αλλά με εξειδίκευση σε συγκεκριμένες «παθήσεις».

Πιο συγκεκριμένα, το σουηδικό μασάζ, μία από τις πιο γνωστές μορφές, χρησιμοποιείται για την αποβολή του στρες ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο και στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου. Το σιάτσου, γιαπωνέζικης προέλευσης, είναι πιο εξειδικευμένο, αφού γίνεται με πιέσεις σε ζωτικά σημεία του σώματος, μέσω των δακτύλων, με σκοπό να αποκατασταθεί η φυσική ροή της ζωτικής ενέργειας. Ενώ η ρεφλεξολογία, από τις παλαιότερες μεθόδους, γίνεται στα χέρια και στο πόδια σκοπεύοντας στην βελτίωση ασθενειών όλου του σώματος.

Η ευεξία και η χαλάρωση που μας προσφέρει το μασάζ οφείλεται στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους μύες και στην αποβολή άχρηστων συσσωρευμένων ουσιών που δημιουργούν αυτή τη δυσάρεστη δυσκαμψία. Ταυτόχρονα, με το μασάζ, οι ρυθμοί της καρδιάς μειώνονται, με αποτέλεσμα να πέφτει η αρτηριακή πίεση, να αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών και να ανακουφίζονται ακόμα και οι πονοκέφαλοι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: