Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

H επιδερμίδα μετά τα 40

Οι πιο αποτελεσματικές μη επεμβατικές συμβουλές ομορφιάς που μπορούμε να εφαρμόσουμε στο σπίτι μας για πιο νεανική όψη.
Aπό τα 40 και μετά -το ξέρουμε ήδη- οι λειτουργίες του οργανισμού, κατά συνέπεια και του δέρματος (από την παραγωγή του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος, μέχρι και αυτήν των οιστρογόνων, των γυναικείων ορμονών που συντελούν στη νεανική συμπεριφορά των κυττάρων), φθίνουν. Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι ότι η διαδοχική χαλάρωση έχει την αιτία της στο χόριο, αλλά δεν ξέραμε τα πάντα για τη γέννησή της. Τα καλά νέα: Μπορούμε να μεγαλώσουμε με χάρη και να διατηρήσουμε με φυσικό τρόπο την ομορφιά μας αλλάζοντας τη ρουτίνα της περιποίησής μας και χρησιμοποιώντας νέα, εξαιρετικά συστατικά που όχι μόνο αναζωογονούν τις ίνες κολλαγόνου, αλλά στηρίζουν και προστατεύουν το χόριο, ώστε να εξακολουθεί να λειτουργεί σαν ένα σφιχτό δίχτυ που συγκρατεί την επιδερμίδα. 


Καθαρισμός με ατμό & αιθέρια έλαια
Αρχικά περνάμε το πρόσωπό μας με βαμβάκι και νερό καθαρισμού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από άγριο κυπαρίσσι, που αποβάλλει τις τοξίνες. Στεκόμαστε από πάνω σκεπάζοντας το κεφάλι μας με μια πετσέτα. Κρατάμε απόσταση, ώστε ο ατμός να ζεσταίνει και όχι να καίει το πρόσωπο. Περιμένουμε 10΄ και σκουπίζουμε απαλά. Κατόπιν, ενώ οι πόροι μας είναι ακόμα ανοιχτοί, απλώνουμε μια μάσκα με υαλουρονικό οξύ και ιδανικά κοιμόμαστε με αυτήν. Η βελτίωση θα είναι αισθητή από το επόμενο πρωί. 

Γιόγκα για το μεσόφρυο
Κάνοντας καθημερινά αυτήν την άσκηση, οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και στο μέτωπο θα μειωθούν αισθητά, γιατί ενεργοποιούνται οι μύες της περιοχής: 
Δημιουργούμε 2 μισοφέγγαρα με τον δείκτη και τον αντίχειρα κάθε χεριού και τα τοποθετούμε έτσι ώστε ο δείκτης να ακουμπάει πάνω από τα φρύδια και ο αντίχειρας στα ζυγωματικά. 
Τεντώνουμε το δέρμα προς τους κροτάφους και ταυτόχρονα κοιτάμε πάνω, μετρώντας μέχρι το 5. 
Επαναλαμβάνουμε 3 φορές.   

Λαιμός και ντεκολτέ: Οι σωστές κινήσεις
Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζουμε μια εξειδικευμένη κρέμα:
1 Απλώνουμε μικρή ποσότητα στον λαιμό και χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας εναλλάξ, κάνουμε απαλό μασάζ με καθοδική φορά, από το πιγούνι προς τη βάση του λαιμού, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Έτσι, λειαίνουμε τις ρυτίδες. 
2 Απλώνουμε μικρή ποσότητα κρέμας στο ντεκολτέ. Τοποθετούμε την αριστερή παλάμη στο κέντρο του ντεκολτέ και πιέζουμε το δέρμα μέχρι τον δεξιό ώμο, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη δεξιά παλάμη προς τον αριστερό ώμο. 
Συμβουλή: Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι οι πιο «δύσκολες» περιοχές, γιατί έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους. Έτσι, ψάχνουμε για συστατικά που στοχεύουν σε επαναπύκνωση του δέρματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα από βολβό κρόκου, τα πεπτίδια μπιζελιού, το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια έχουν αυτήν την ιδιότητα. 

«Ναι» στην έξυπνη απολέπιση, όχι στη σκληρή
Μήπως η επιδερμίδα μας δεν οξυγονώνεται αποτελεσματικά; Πώς θα το καταλάβουμε: Με τους δείκτες μας, τεντώνουμε το δέρμα στα μάγουλα (κοντά στη μύτη), στο μέτωπο και στο πιγούνι. Αν διαπιστώσουμε ότι οι πόροι μας είναι ελαφρώς διογκωμένοι, σαν να έχουν «γρομπαλάκια» από κάτω, τότε η επιδερμίδα μας ασφυκτιά. Τι κάνουμε: Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα χρησιμοποιούμε μια καθαριστική σύνθεση με ΑΗΑ (σαλικυλικό, λακτικό και γλυκολικό οξύ), τα οποία αφαιρούν την επιφανειακή στιβάδα των νεκρών κυττάρων και ξεμπλοκάρουν τους πόρους. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα μας θα γίνεται όλο και πιο φωτεινή και ο τόνος πιο ροδαλός.

To «πόδι της χήνας» και οι ρυτίδες του καπνιστή στο στόχαστρο
1 Με το δάχτυλο, εναποθέτουμε πολύ μικρές σταγόνες κρέμας (σαν μικρές κουκκίδες) γύρω από το μάτι (από την περιοχή κάτω από τα φρύδια ως το κάτω κόκαλο της κόγχης). 
2 Χτυπάμε απαλά τα δάχτυλα για να τονώσουμε την κυκλοφορία, χωρίς να τραβάμε ή να τεντώνουμε το δέρμα. 
3 Συνεχίζουμε το μασάζ ωσότου απορροφηθεί η κρέμα, μέχρι να αισθανθούμε ότι απορροφάται.
4 Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε προβληματικές περιοχές. 
Συμβουλές:
Αν έχουμε λεπτές γραμμές, αλλά το κυριότερο μέλημά μας είναι οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι, επιστρατεύουμε τη δύναμη της βιταμίνης C και των θαλάσσιων εκχυλισμάτων. 
Αν έχουμε πιο έντονες ρυτίδες, ενισχύουμε τη δράση της κρέμας με έναν ορό ή χρησιμοποιούμε μια συσφιγκτική κρέμα. 
Εξίσου σημαντικό είναι να φοράμε όλο τον χρόνο γυαλιά ηλίου με απορροφητικούς φακούς.

Μεγιστοποιούμε τα οφέλη του ύπνου
Από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, η φυσική απολέπιση εντείνεται και επανορθώνονται οι φθορές που υφίσταται το δέρμα την ημέρα. Ωστόσο, πριν πέσουμε για ύπνο, κάνουμε το εξής:
1 Ζεσταίνουμε στις παλάμες μας, για μερικά δευτερόλεπτα, 5 σταγόνες από έτοιμα διαλυμένα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά αιθέρια έλαια. 
2 Εισπνέουμε βαθιά.
3 Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Έτσι, θα εκτοξεύσουμε στα ύψη την αναπλαστική ικανότητα του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρόσωπό μας θα λάμπει από υγεία. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: