Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το μασάζ που αδυνατίζει


 Αποτοξινώνει, βοηθά στη μείωση των οιδημάτων και ταυτόχρονα, επιμένοντας στα προβληματικά σημεία τοπικού πάχους, προσφέρει αποτελέσματα άμεσα ορατά σε πόντους. Tο σώμα «σμιλεύεται» και η εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού» μειώνεται αισθητά.
Γίνεται από εκπαιδευμένους θεραπευτές με ειδικές τεχνικές μαλάξεων και ανοδικές κινήσεις, με απώτερο στόχο να κυκλοφορήσει καλύτερα η λέμφος και έτσι να επιτευχθεί η γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό. Ο λόγος για το λεμφικό μασάζ, που τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, το λεμφικό χειροπρακτικό μασάζ συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και στη βελτίωση του προβλήματος του τοπικού πάχους. Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το λεμφικό μασάζ, θέσαμε τις ερωτήσεις μας στην ειδικό κ. Φρόσω Στρατή, αισθητικό, φυσικοθεραπεύτρια με ειδίκευση στο λεμφικό μασάζ.

Τι είναι το λεμφικό μασάζ;
Είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού.

Σε τι βοηθάει;
Στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

Σε ποια σημεία του σώματος γίνεται;
Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.

Θέλω να αδυνατίσω τοπικά. Μπορεί να με βοηθήσει το μασάζ;
Σίγουρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει, αρκεί να κάνετε έναν ικανό αριθμό συνεδριών με κάποιον άνθρωπο που γνωρίζει τι κάνει.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να γίνουν και πόσο διαρκεί η καθεμιά;
Στην αρχή θα πρέπει τα 5 πρώτα μασάζ να γίνουν μέσα σε 10 ημέρες, για να ενεργοποιηθεί η λέμφος και να έχουμε γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού. Ο τελικός αριθμός, όμως, των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 60΄.

Μετά από πόσα μασάζ θα δω αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά τα πρώτα 5 μασάζ. Η διαφορά είναι αισθητή στη μείωση της κυτταρίτιδας και στο χάσιμο των πόντων.

Αφού το σταματήσω, θα πρέπει να κάνω και άλλες συνεδρίες για συντήρηση;
Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για να διατηρηθεί το αποτέλεσμά του. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τις συνεδρίες λεμφικού μασάζ περίπου 2 φορές το μήνα. Έτσι, θα μπορεί να ελέγχεται η κυκλοφορία της λέμφου και δεν θα επαναδημιουργηθούν τοξίνες και άλλες επιβλαβείς ουσίες που ευνοούν την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Έχω ακούσει ότι πονάει και ότι κάνει μελανιές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες συνεδρίες πονάει λίγο ή περισσότερο, στα σημεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών, αλλά και πρόβλημα τοπικού πάχους. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την αντοχή του καθενός στον πόνο. Όσον αφορά τις μελανιές, είναι πολύ σπάνιες και γίνονται μόνο όταν το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο.

Αν το σταματήσω, θα χαλαρώσω;
Όχι, το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί χαλάρωση. Αντιθέτως, γίνεται μια σχετική σύσφιγξη των ιστών, αφού οι κινήσεις είναι ανοδικές.

Μπορούν να το κάνουν και άνδρες εκτός από τις γυναίκες;
Το λεμφικό μασάζ μπορεί να γίνει και να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μου;
Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον οργανισμό όταν γίνεται από εξειδικευμένους αισθητικούς και φυσικοθεραπευτές. Αντίθετα, διευκολύνει την κυκλοφορία των υγρών του σώματος.

Χρησιμοποιούνται ειδικές κρέμες ή αιθέρια έλαια;
Χρησιμοποιείται μια ενυδατική κρέμα ή κάποια αιθέρια έλαια, ανάλογα με τις επιλογές του ειδικού που κάνει το μασάζ.

Μπορεί να βοηθήσει και μετά από εγχείρηση στο μαστό;
Ναι. Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται στο χέρι από την πλευρά του στήθους όπου έγινε η εγχείρηση, για να βελτιωθεί η κυκλοφορία της περιοχής και να ενισχυθεί η λειτουργικότητα του χεριού.

Σε ποιες καταστάσεις αντενδείκνυται;
Καλό είναι να αποφεύγεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως κακοήθεις όγκοι, θρομβώσεις, αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. έμφραγμα, εγκεφαλικό, φλεβική ανεπάρκεια). Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να συμβουλευτούμε και το γιατρό που μας παρακολουθεί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: