Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αψεγάδιαστο δέρμα!

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και το κρύο είναι πλέον αισθητό. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν άσχημα κάθε φορά το δέρμα μας ,να το βλάψουν και να το αλλοιώσουν αν δεν το προσέξουμε. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας στις οποίες εκτίθεται το δέρμα μας το ταλαιπωρούν και γίνονται η αιτία να προκληθούν πολλά προβλήματα όπως το «σκάσιμο» του δέρματος, η ξηρότητα, η ερυθρότητα τοπικά και ένα αίσθημα «καψίματος».

Ποτέ δεν φεύγετε τον χειμώνα από το σπίτι σας χωρίς τις μπότες και το κασκόλ σας, για το δέρμα σας όμως τι προστασία παίρνετε; Ευτυχώς υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε τυχόν αλλοιώσεις στο δέρμα μας. 

Σιγουρευτείτε πως το δέρμα σας μένει πάντα ενυδατωμένο 
Το δέρμα μας αποτελείται από νερό και έλαια, τον χειμώνα ωστόσο τείνουμε να χάνουμε το νερό και να ξηραίνεται. Προσπαθήστε να βρείτε μια καλή ενυδατική κρέμα και χρησιμοποιήστε την καθημερινά. Από το πρωί θα πρέπει να πίνετε ένα ή περισσότερα ποτήρια νερό. Το πράσινο τσάι και το μεταλλικό νερό έρχονται να περιορίσουν τη ζημία που προκαλεί ο χειμώνας στο δερμα μας! Προσπαθήστε να αποφύγετε την καφεΐνη όσο το δυνατόν περισσότερο και το αλκοόλ, επειδή στεγνώνουν το δέρμα.

Καθαρίζετε συχνά το πρόσωπο σας 
Κάθε πρωί και κάθε βράδυ πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας για να βοηθάτε στην ενυδάτωση του. Στη δουλεία έχετε μαζί τα απαραίτητα καλλυντικά και υγρά μαντιλάκια για αφαίρεση μακιγιάζ. Την ώρα που δεν θα έχετε ραντεβού, τουλάχιστο για μισή ώρα την ημέρα, καθαρίστε το πρόσωπο σας, αφήστε το να αναπνεύσει και μετά βαφτείτε και πάλι αν επιθυμείτε. Επίσης καλό είναι τον χειμώνα να πλένετε το πρόσωπο σας με καθαριστικό με βάση την κρέμα από ότι με τζελ αφού ενυδατώνεται καλύτερα. 


Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας! 
Παρόλο που οι περισσότεροι νομίζουν πως το αντηλιακό είναι μόνο για τους μήνες Μάιο με Αύγουστο, εμείς για άλλη μια φορά σας υπενθυμίζουμε πως είναι σημαντικό να φοράτε όλο το χρόνο, ακόμη και τις βροχερές μέρες αντηλιακό με τουλάχιστο 15 προστασία, ειδικό για το πρόσωπο. Όχι μόνο κρατά ενυδατωμένο το πρόσωπο σας, αλλά σας προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου που τον χειμώνα είναι πιο δυνατές καθώς ο ήλιος είναι πιο χαμηλά. 

Προστατέψτε τα χείλη και τα χέρια σας!
Όχι μόνο το δέρμα σας υποφέρει το χειμώνα, αλλά και τα χείλη. Μην ξεχάσετε να τα προστατεύετε επειδή και αυτά είναι επίσης πολύ ευαίσθητα στο κρύο. Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο lip balm για να έχετε απαλά χείλη. Τέλος και τα χέρια χρειάζονται προστασία τον χειμώνα. Το να φοράτε γάντια δεν είναι αρκετό. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να έχετε μαλακά χέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: