Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Starlight-Spa . Θεραπεία και απόλαυση



«Γίνε ενα με το νερό», είναι το απόλυτο spa μοτο.
Είναι σαφές ότι το Starlight αποτελεί την επιτομή στην έννοια spa με στόχο την συνολική αποκατάσταση της ευεξίας στο σώμα μας μέσα από μια μυριάδα  δοκιμασμένων υπηρεσιών.
Από την Βικτοριανή εποχή αναφέρεται ποικιλία από spa θεραπείες, που περιλαμβάνει ατμόλουτρα και υδρομασσαζ.
Το Starlight συνδιάζει αυτές τις αρχαίες τεχνικές υδροθεραπείας με μια σειρά καινοτόμων σύγχρονων τεχνολογιών.
Πρόκειται για μια καμπίνα, ταυτόχρονης θεραπείας υδρομασαζ, αρωματοθεραπείας, χρωμοθεραπείας και ήχου, που αναζωογονεί το δέρμα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μοναδική γενικότερη αίσθηση  ευφορίας.
Η  χρωμοθεραπεία  με το Starlight  στηρίζεται στην ενέργεια των φωτονίων γι αυτό και συχνά την αναφέρουμε σαν φωτοθεραπεία.
Η φωτοθεραπεία στηρίζεται στην ιδιότητα των φωτονίων που σύμφωνα με τις μελέτες σε όλο τον κόσμο προσφέρουν δυναμικά θεραπεύτικά οφέλη στους ζώντες  ιστούς και οργανισμούς. Τόσο το ορατό όσο και το υπέρυθρο φως έχει αποδειχτεί ότι πραγματοποιεί τουλάχιστον 24 διαφορετικές θετικές αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.
Είναι ευεργετική στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια, όπως ρυτίδες και ουλές, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην θεραπεία λοιμώξεων. Το υπέρυθρο φως  διεισδύει σε βάθος περίπου 30 – 40 χιλιοστά και καθίσταται αποτελεσματικό ακόμα και για τα οστα και τις αρθρώσεις, διεγείροντας την φυσική θεραπευτική ιδιότητα των κυττάρων.
Πρόκειται στην κυριολεξία για μη φαρμακολογική αποτελεσματική εναλακτική θεραπευτική λύση.

Αναλυτικά λοιπόν μπορούμε ταυτόχρονα να απολαύσουμε τα παρακάτω.

Χρωμοθεραπεία:

Το κόκκινο χρώμα αποροφάται από τα κύτταρα του δέρματος τους μυς τους ιστούς και τα οστά, μείωνοντας τον χρόνο επούλωσης εξωτερικών τραυμάτων ενώ προωθεί και αναπτύσει την οστική πυκνότητα και την μυική μάζα.
Το πράσινο από το ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας πεδίο που περιβάλλει το σώμα αποβάλλοντας το στρες και την ένταση, ενώ ταυτόχρονα είναι αντιφλεγμονώδες, και θεραπευτικό για τους πόνους των αρθρώσεων και  τις αλλεργίες.
Το πορτοκαλί, καθαρά αναζωογονητικό χρώμα βοηθάει στις μυικές κράμπες και αυξάνει την ενέργεια στους πνεύμονες και το στομάχι.
Το κίτρινο φως τονώνει το νευρικό σύστημα και τους μυς, και αυξάνει την ενέργεια, ενώ βοηθά και αυτό στους πόνους της αρθρίτιδας και βελτιώνει το λεμφικό σύστημα.
Το μπλε φως με την γαλήνια και χαλαρωτική του δράση βοηθάει στην θεραπεία φλεγμονών, εγκαυμάτων, πονοκεφάλων και πυρετού.

Υπέρυθρη Φωτοθεραπεία  

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την παροχή οξυγόνου σε κατεστραμμένους ιστούς, προωθεί την χαλάρωση και την άνεση και ανακουφίζει από το άγχος. Γερμανικές ιατρικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μία σύνοδος υπερυθρης θεραπείας για πάνω από μία ώρα, μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση, ενώ ταυτόχρο επταπλασιάζει την δυνατότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού από τα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος και το αλουμίνιο και ακόμα μειώνει την χοληστερόλη, ενώ καθαρίζει από την νικοτίνη, το αλκοολ, την αμμωνία και άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες σε αντίθεση με τις συμβατικές συσκευές θερμότητας ή τις σάουνες ατμού.
Η ικανότητα των υπέρυθρων φωτονίων, να αφαιρούν τις τοξίνες από τον οργανισμό δημιουργεί ευεργετικά αποτελέσματα σε μια σειρά ασθενειών.

Οζονοθεραπεία

Το ενεργό οξυγόνο (όζον) με μορφή ατμού, διεισδύει στους ήδη ανοιγμένους πόρους μετατρέποντας τα βακτήρια και τις τοξίνες σε καθαρό οξυγόνο.
Το όζον είναι 3.125 φορές πιο μικροβιοκτόνο από το χλώριο. Ωστόσο είναι μια μορφή οξυγόνου και ακίνδυνο σε μικρές ποσότητες. Σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι τα κύτταρά μας παράγουν μικρές ποσότητες όζοντος το οποίο χρησιμοποιούν στην συνέχεια προκειμένου να  αποτρέψουν την εισβολή παθογόνων παραγόντων και μικροβίων.
Όταν κάνουμε σάουνα και ιδρώνουμε αφειδως οι τοξίνες που αποθηκεύονται κοντά στο δέρμα, αποβάλλονται από το σώμα αποτρέποντας τον κίνδυνο να βλαφτούν σημαντικά όργανα όπως η καρδιά .
Όταν τα παραπάνω είναι σωστά συνδιασμένα με την θεραπεία όζοντος δημιουργείται μια ισχυρή συμμαχία. Η θερμότητα ανοίγει τους ιδρωτοποιούς αδενες δημιουργώντας εύκολη μετάβαση του όζοντος στο σώμα. Η εκχυση ενεργού οξυγόνου στο σώμα λειτουργεί αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα καταπολεμά βακτήρια ίούς και παράσιτα.

Παράλληλα και καθόλη την διάρκεια του Starlight-spa βότανα και αιθέρια έλαια εγχύονται στον ατμό ενισχύοντας τα αποτελέσματα, ενώ το δονητικό κρεββάτι πάνω στο οποίο βρίσκεται ξαπλωμένο το άτομο που κάνει την θεραπεία βοηθάει ολόκληρο το σώμα να ανταποκριθεί προσφέροντας τονωτικό μασαζ καθ όλη την διάρκεια της μοναδικής εμπειρίας του Starlight 

Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ενα αναζωογονητικό ζεστό υδρομασαζ που καθαρίζει την εφίδρωση και τις  τοξίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: