Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Hot Stones

Η θεραπευτική εφαρμογή του μασάζ με τους  θερμούς λίθους αποτελεί μια μέθοδο υποστήριξης της οποίας η αποτελεσματικότητα βασίζεται στη σύζευξη αρχαίων παραδόσεων και σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων.
Η φιλοσοφία του μασάζ με την πέτρα βασίζεται στη θεωρία και επίδραση επί των τσάκρας - δηλαδή των  κέντρων ενέργειας, αντίληψης, αφομοίωσης και μεταφοράς ζωτικής ενέργειας τα οποία βρίσκονται στο σώμα μας – και  υποστηρίζει την ύπαρξη συγκεκριμένων σημείων  τα οποία καθορίζουν τη ροή της ενέργειας μέσα σε αυτό. Κάθε διαταραχή της ροής εκδηλώνεται σαν δυσλειτουργία του οργανισμού η/και δυσμορφία της  αντίστοιχης περιοχής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί πανάρχαια θεραπεία που βασίζεται στην ευεργετική επίδραση της μητέρας γης - αιώνιο σύμβολο γονιμότητας και τροφού που θρέφει και θάλπει τα  παιδιά της - έχοντας τις ρίζες της στην σοφία των παραδόσεων της  φυσικής θεραπευτικής διαφόρων φυλών:  των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής, των Μάγιας, των Αζτέκων,  των Χαβανέζων Καχούνα,  των Κινέζων, των Ιρανών, των Ινδών, των Αιγυπτίων και φυσικά των Ελλήνων.


Η πιο οργανωμένη σχολή  παρουσίασης της τεχνικής “Hot Stones Massage” ξεκίνησε στην Αριζόνα της Αμερικής  από την Mary Nelson–Hannigan το 1993 και από τότε μέχρι σήμερα γνωρίζει  ραγδαία ανάπτυξη τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα η τεχνική διαδίδεται  με διάφορες παραλλαγές επηρεαζόμενες από διάφορες φιλοσοφίες  και κουλτούρες.
Το τυπικό μέρος εμπεριέχει τη χρήση μαύρων ηφαιστειογενών   πετρών  οι οποίες αφού zεσταθούν ή ψυχθούν αντίστοιχα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό  με ειδικές τεχνικές μάλαξης.


Η ενέργεια συμπληρωματικών στοιχείων που ενυπάρχουν στην πέτρα όπως αυτά της φωτιάς και του νερού (ηφαίστειο-ωκεανός) σε συνδυασμό με τη χρήση ενεργειακών  αιθέριων ελαίων   χαλαρώνουν τον οργανισμό διευκολύνοντας την ροή ενέργειας στο σώμα. Η τεχνική αφορά τη μεταφορά θερμότητας στο σώμα μέσω των  ισχυρών ενεργειακών πετρών βασάλτη, τις οποίες χαρακτηρίζουν οι γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου.  Η εναλλαγή θερμού-ψυχρού βασίζεται  στις αρχές της θερμοθεραπείας και συντελεί στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, την ανακούφιση από χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους, την ισχιαλγία, την οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο, την ανακούφιση των αρθρώσεων, την  χαλάρωση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το σώμα μας αποτελεί ένα μικρόκοσμο του σύμπαντος  στον οποίο σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία εμπεριέχονται και τα  πέντε στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο.) Η ισορροπία  των στοιχείων στο σώμα μας είναι σημαντική και κάθε μέθοδος η οποία προάγει αυτήν είναι ωφέλιμη. Η ισορροπία του γήινου  στοιχείου μέσα από το μασάζ με την πέτρα γεννά  όλες τις θετικές ιδιότητες της γης δηλαδή σταθερότητα, δύναμη, σιγουριά, ισορροπία, δεκτικότητα, ευλυγισία, αυτοπεποίθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: