Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η συνέχεια που υποσχεθήκαμε...



4. Μη γίνεσαι σκληρή

Μήνες μέσα σε χοντρά τζιν, βαριές μπότες, σκληρά δερμάτινα τζάκετ και σφιχτά, μάλλινα μπλουζάκια μπορούν να αφήσουν τους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες σου να αισθάνονται (και να δείχνουν) σκληρά σαν γυαλόχαρτο, χάνοντας τη φυσική τους απαλότητα και παραδίδοντας την επιδερμίδα σ’ εκείνα τα σημεία, έρμαια της ξηρότητας. Θα χρειαστείς κάτι πολύ παραπάνω από ένα καθημερινό μπάνιο με μαλακτικά αφρόλουτρα και απολεπιστικά προϊόντα, για να επαναφέρεις τη φυσική τους ελαστικότητα.

H γρήγορη λύση για τα σκληρά σημεία
Προτίμησε μια καθημερινή λοσιόν ενυδάτωσης με άλφα υδροξύ το οποίο επιτυγχάνει ήπια αποβολή των νεκρών κυττάρων και χαρίζει ταυτόχρονα στο δέρμα βαθιά απαλότητα, ενώ επίσης αντιμετωπίζει θεαματικά τη θυλακιώδη κεράτωση, μια φλεγμονή που εμφανίζεται συχνά με τη μορφή κόκκινων, φλεγμονωδών εξογκωμάτων γύρω από την ξηρή περιοχή.

Αν έχεις περισσότερο χρόνο, δοκίμασε αυτό…
Δοκίμασε μια βαθιά απολεπιστική τεχνική που ονομάζεται ξηρό βούρτσισμα. Θα χρειαστείς μια ειδική βούρτσα με την οποία θα βουρτσίζεις τα σκληρά σημεία δύο φορές την εβδομάδα, για να απομακρύνεις σταδιακά τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια άπλωσε λοσιόν που περιέχει έξτρα ενυδατικό shea butter. Για τους αγκώνες ή τις φτέρνες που ξελεπιάζονται έντονα, μπορείς να δοκιμάσεις μια απλή, 100% φυσική τεχνική: άφηνέ τα να ξεκουράζονται για 5 λεπτά πάνω σε δύο φέτες γκρέιπφρουτ που θα έχεις κόψει στη μέση, γιατί το κιτρικό οξύ που περιέχει έχει την ιδιότητα να επεμβαίνει δραστικά στην ξηροδερμία παρέχοντας σημαντική βελτίωση στην υφή του δέρματος. Μετά άπλωσε ενυδατική κρέμα.

5. Στην ακμή σου – χωρίς ακμή

Τα σπυράκια που ξεφυτρώνουν συχνά στην πλάτη σου όχι μόνο τσούζουν και πονούν, αλλά είναι και εξαιρετικά αποκρουστικά. Τι φταίει για τη δημιουργία τους; Η έντονη λιπαρότητα –από την οποία πιθανώς διακατέχεται το δέρμα σου– είναι ικανή να δημιουργήσει εστίες βακτηριδίων, ειδικά στα σημεία που δε φτάνει το χέρι σου να τα καθαρίσει με το σφουγγάρι κάθε φορά που κάνεις μπάνιο.

Η γρήγορη λύση για τα σπυράκια
Με κρέμα που περιέχει υπεροξείδιο βενζολίου και τη χρήση της τοπικά στα σημεία της ακμής θα έχεις καλά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνδύασε αυτή τη θεραπεία με ένα δραστικό αφρόλουτρο που περιέχει σαλικυλικό οξύ, που έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την υπερλειτουργία έκκρισης σμήγματος.

Αν έχεις περισσότερο χρόνο, δοκίμασε αυτό…
Εάν παρατηρείς ότι τα σπυράκια στην πλάτη ολοένα και πληθαίνουν, σίγουρα πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο για να σε περάσει σε μια θεραπεία με αντιβίωση, ώστε να σκοτωθούν τα μικρόβια και να εξολοθρευτούν οι εστίες μόλυνσης.

6. Σβήσε τις ευρυαγγείες

Όσο μεγαλώνεις το δέρμα σου λεπταίνει κάνοντας περισσότερο εμφανείς κάποιες μικροσκοπικές κόκκινες και μπλε φλέβες, κυρίως στα κάτω άκρα. Ευτυχώς, αυτές οι φλέβες που ανασύρονται στην επιφάνεια δε χρησιμοποιούνται, πλέον, για να μεταφέρουν αίμα στο σώμα σου, άρα μπορείς να απαλλαγείς από αυτές χωρίς επιπλοκές.

Η γρήγορη λύση για τις ευρυαγγείες
Κρύψε τις μικρές φλέβες με ένα αδιαφανές αδιάβροχο make-up.

Αν έχεις περισσότερο χρόνο, δοκίμασε αυτό…
Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται οριστικά με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας, όπου ένας ειδικευμένος γιατρός χρησιμοποιεί στα σημεία που εμφανίζουν το πρόβλημα μια μικροσκοπική βελόνα μεγέθους τρίχας, ρίχνοντας στη φλέβα ένα διάλυμα που «καίει» τη φλέβα. Προοδευτικά και με τις ανάλογες για την περίπτωσή σου συνεδρίες, οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων και δε δημιουργούνται ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: