Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Intensed Pulse Light ή απλά IPL Laser Αποτρίχωση

Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός (Intensed Pulsed Light-IPL) είναι μια μέθοδος για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας σε πρόσωπο και σώμα,η οποία καταπολεμά το πρόβλημα αποτελεσματικά και μόνιμα.

Στόχος της φωτοαποτρίχωσης είναι η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας στο δέρμα.

Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση της τρίχας.Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και «ταξιδεύοντας» μέσω της μελανίνης τους φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει.
Όλα αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής.

Το εξειδικευμένο μηχάνημα IPL είναι προγραμματισμένο ώστε να προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος,το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε.Έτσι αφαιρούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τρίχες ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Είναι απαραίτητη μια συνάντηση και συζήτηση με τον ειδικό πριν ξεκινήσει κανείς το πρόγραμμα.Έτσι θα γίνει η εκτίμηση του προβλήματος και της ανεπιθύμητης τριχοφυίας και θα λυθούν οποιεσδήποτε απορίες έχει ο ενδιαφερόμενος.

Σε κάθε συνεδρία ο ειδικός ρυθμίζει τις παραμέτρους του φωτός ανάλογα με την πορεία της κατάστασης του «ασθενούς». Κατά τη διοχέτευση του φωτός το άτομο μπορεί να αισθανθεί ένα ελαφρύ «τσίμπημα». Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την επιφάνεια που αποτριχώνεται και στο τέλος της περιποιούμαστε την περιοχή με αναπλαστικά σκευάσματα. Ένα ελαφρύ ερύθημα που μπορεί να υπάρχει, υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: