Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Solarium. Γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα

Τώρα που άνοιξε λίγο ο καιρός και θέλεις να βγαίνεις με τις μίνι φουστίτσες και τα τιραντάκια δεν θέλεις φυσικά να δείχνεις ασπρη σαν το γάλα. Για να μην μιλήσουμε για τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα ή τις φοιτητικές εκδρομές  που όλο και μια βουτιά θα ρίξεις στην πισίνα. 
Η λύση είναι εδώ λοιπόν και λέγεται solarium

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει καποιος το solarium.
Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η τρύπα του όζοντος βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και μετατρέπουν την ηλιοθεραπεία από ευχαρίστηση που ήταν κάποτε σε μια δυσάρεστη εμπειρία. Αντίθετα το Solarium χρησιμοποιώντας απόλυτα ασφαλείς λάμπες εκπέμπουν μόνο την κατάλληλη ποσότητα ακτινοβολίας για μαύρισμα.
Με τη σωστή χρήση του Solarium εξασφαλίζουμε το σωστό μαύρισμα και παράλληλα αποφεύγουμε όλα τα προβλήματα που μπορεί να μας προκαλέσει ο ήλιος τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Γι' αυτό λοιπόν ξεκινήστε τώρα!
Τα αποτελέσματα του Solarium δεν είναι άμεσα ορατά. Συνήθως περνάνε μερικές μέρες ώστε να δούμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Ας εξηγήσουμε όμως τη λειτουργία του Solarium. Υπάρχουν 2 ειδών ακτινοβολίες: η UV-A και η UV-B. Οι περισσότεροι τύποι δερμάτων χρειάζονται μια μικρή δόση ακτινοβολίας UV-B για να ενεργοποιηθεί η μελανίνη του δέρματος. Το πρόβλημα είναι ότι ο ήλιος περιέχει σε μεγάλη ποσότητα αυτή τη μορφή ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να καιγόμαστε. Ένα σύγχρονο Solarium έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της UV-B ακτινοβολίας και σε μεγαλύτερο ποσοστό την ακτινοβολία UV-A με αποτέλεσμα να αποκτούμε ένα σωστό και υγιεινό μαύρισμα.
Το Solarium δεν προσφέρει όμως μόνο σωστό μαύρισμα αλλά είναι και ευεργετικό για την υγεία μας. Οι ακτίνες UV βοηθούν στο σχηματισμό της βιταμίνης D3 που η ύπαρξη της βοηθά στην αντίσταση κατά των λοιμώξεων. Επίσης κρατά σε φυσιολογικά επίπεδα την πίεση και βοηθά στη διατήρηση μιας πιο χαμηλής χοληστερίνης.


ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Πριν μπείτε στο Solarium απλώστε στο σώμα σας μια αντηλιακή κρέμα. Κατά τη διάρκεια του Solarium καλύψτε τα μάτια σας με ειδικά γυαλιά. Μόλις βγείτε από το Solarium κάντε ένα χλιαρό ντους και απλώστε στο σώμα σας μια ενυδατική κρέμα. Μην υπερβαίνετε ποτέ το χρόνο που πρέπει να κάνετε Solarium.

Δεν υπάρχουν σχόλια: