Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αποτρίχωση με παλμικό φως (IPL laser)

Τι είναι η αποτρίχωση με παλμικό φως;

Είναι μια καινούρια μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης όπου έχουμε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο σώμα και στο πρόσωπο. Διαφορετικά λέγεται και IPL από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Intensed Pulse Light. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές εκπέμπουν έντονο παλμικό φως από συγκεκριμένη πηγή και καλύπτουν το φάσμα της ορατής ακτινοβολίας.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των συσκευών Laser για μόνιμη αποτρίχωση από το IPL;
To IPL διαφέρει στο ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι πολυχρωματική και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός σε μήκος κύματος 550-1200nm. Τα Laser βρίσκονται σ' ένα μήκος κύματος 300nm και η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι μονοχρωματική (αόρατο φάσμα φωτός). Γι' αυτό και η φωτοθερμόλυση IPL είναι πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης γιατί είναι περισσότερο ήπια και απόλυτα ανώδυνη.

Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός (Intensed Pulsed Light-IPL) είναι μια μέθοδος για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας σε πρόσωπο και σώμα,η οποία καταπολεμά το πρόβλημα αποτελεσματικά και μόνιμα.

Στόχος της φωτοαποτρίχωσης είναι η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας στο δέρμα.

Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση της τρίχας.Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και «ταξιδεύοντας» μέσω της μελανίνης τους φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει.

Όλα αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής.

Το εξειδικευμένο μηχάνημα IPL είναι προγραμματισμένο ώστε να προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος,το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε.Έτσι αφαιρούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τρίχες ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Είναι απαραίτητη μια συνάντηση και συζήτηση με τον ειδικό πριν ξεκινήσει κανείς το πρόγραμμα.Έτσι θα γίνει η εκτίμηση του προβλήματος και της ανεπιθύμητης τριχοφυίας και θα λυθούν οποιεσδήποτε απορίες έχει ο ενδιαφερόμενος.

Σε κάθε συνεδρία ο ειδικός ρυθμίζει τις παραμέτρους του φωτός ανάλογα με την πορεία της κατάστασης του «ασθενούς». Κατά τη διοχέτευση του φωτός το άτομο μπορεί να αισθανθεί ένα ελαφρύ «τσίμπημα». Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την επιφάνεια που αποτριχώνεται και στο τέλος της περιποιούμαστε την περιοχή με αναπλαστικά σκευάσματα. Ένα ελαφρύ ερύθημα που μπορεί να υπάρχει, υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Επιβάλλεται ,κατά την περίοδο που γίνονται οι συνεδρίες IPL το άτομο να αποφεύγει την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο,να φροντίζει το δέρμα του και να χρησιμοποιεί αντιηλιακό προιόν.

Η αποτρίχωση με παλμικό φως δεν εφαρμόζεται όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο (είτε τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε μετά από Solarium).

Δεν υπάρχουν σχόλια: