Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινόπωρο.. Εποχή Ανανέωσης

"Το καλοκαίρι  είναι μια ευχάριστη εποχή  ανάπαυσης και διακοπών αλλά ταυτόχρονα και  μία εποχή καταπόνησης της  επιδερμίδας μας λόγω της διαρκούς έκθεσης  στην ηλιακή ακτινοβολία. Ο ήλιος, λοιπόν, αφήνει τα ίχνη του: εφηλίδες (φακίδες), ελιές, δυσχρωμίες, μέλασμα (πανάδες), αλλά και φωτογήρανση που μεταφράζεται σε χαλάρωση και ρυτίδωση του δέρματος λόγω δυστροφικών αλλοιώσεων του κολλαγόνου. 
Οι παράγοντες που συνεργούν στις εκδηλώσεις αυτές  είναι η ηλικία, ο τύπος του  δέρματος, τυχόν μεταβολικά νοσήματα που συνυπάρχουν (Σακχαρώδης Διαβήτης, θυρεοειδοπάθειες)".






Οι διάφορες θεραπείες που εφαρμόζονται έχουν  σαν στόχο την επαναφορά του  δέρματος στη φυσική του όψη μέσω της αποκατάστασης της ισορροπίας σμήγματος / υγρασίας, της ανάκτησης της σπαργής / ελαστικότητας και της λεύκανσης των δυσχρωμιών. 
Peeling φυτικά ή χημικά, laser, ραδιοκύματα, μεσοθεραπεία, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μέθοδοι λεύκανσης, επιλογή κατάλληλων καλλυντικών για τους ψυχρούς μήνες, εμπλουτισμένη διατροφή και ενίσχυση της φυσικής ανοσίας του οργανισμού, αποτελούν τα βασικά μέσα για την αποκατάσταση του δέρματός μας. Η επιλογή των θεραπειών πρέπει να γίνει με βασικό κριτήριο την ασφάλεια και το ιστορικό, οι δε προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές και σύμφωνες με ένα ταιριαστό αισθητικό πρότυπο στα μέτρα του προσώπου όπου εφαρμόζονται.

Με τις  παραπάνω μεθόδους σε συνδυασμό μπορούμε να πετύχουμε από τη μία την απομάκρυνση επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας και από την άλλη να προάγουμε τη φυσική διέγερση των ινοβλαστών και αναγέννηση της επιδερμίδας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: