Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βιταμίνη C


Η Βιταμίνη C αποτελεί πιθανότατα το πιο γνωστό και ευρύτερα χρησιμοποιούμενο διατροφικό συμπλήρωμα. Και όμως, υπάρχουν πολλοί που, αν και εξοικειωμένοι με τις χρήσεις του συγκεκριμένου πολυδύναμου θρεπτικού συστατικού, θα εκπλαγούν ανακαλύπτοντας τα οφέλη που μπορεί αυτό να προσφέρει στην υγεία του ανθρωπινου δερματος.
Από τα πιο απαραίτητα στοιχεία για την υγεία της επιδερμίδας η Βιταμίνη C βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και τη λεύκανση της επιδερμίδας, ξαναδίνοντας τη φυσική της ομορφιά.

Αναφορικά μερικές από τις λειτουργείες των συστατικών του VIT C είναι η δράση κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, η βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, η ενυδάτωση, η ενίσχυση των λιπιδίων του δέρματος,  η διέγερση παράγωγης κολλαγόνου, η λείανση και σύσφιξη του δέρματος, ο σχηματισμός αποθεμάτων οξυγόνου το οποίο με τη σειρά του διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων, ανανεώνει την όψη του θαμπού και κουρασμένου δέρματος από την πρώτη συνεδρία, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από το περιβάλλον και βοηθάει το δέρμα να αναπνεύσει καλύτερα. επαναφέρει την φυσική λάμψη υγείας την επιδερμίδα προσφέροντας ένα δέρμα που ακτινοβολεί από ζωντάνια..
Ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα απομακρύνοντας τα σημάδια κούρασης και διατηρεί την νεανική χροιά του δέρματος μεγιστοποιώντας την αντοχή του. Αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και απαλότητα του προσώπου.

 Ενισχύει το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας. Προστατεύει από τη δράση των ελεύθερων ριζών και αντιμετωπίζει την περιβαλλοντική και βιολογική γήρανση. Αποκαθιστά την ζωντάνια της επιδερμίδας και τονώνει όλες τις λειτουργίες της. Δρα σαν ένα ισχυρό αντιβιοτικό ενάντια στους καθημερινούς επιβλαβείς παράγοντες.

Τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το κιτρικό οξύ επικεντρώνεται σε βιταμίνη C, η οποία θεωρείται ότι είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει όχι μόνο την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά περιέχει το δέρμα επιβλαβών δραστηριοτήτων των ελευθέρων ριζών.

 Κατά συνέπεια, το κιτρικό οξύ μπορεί να βελτιώσει πραγματικά την υγεία των κυττάρων του δέρματος που με τη σειρά του προωθεί τη θεραπεία και την ικανότητα του δέρματος να προστατευθεί από μια ποικιλία των επιβλαβών περιβαλλοντικών παραγόντων. Στην αντι-γήρανση, θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος ή των δραστικών συστατικών της βιταμίνης C-ασκορβικό οξύ L είναι η πιο δημοφιλής μορφή του κιτρικού οξέος που βρέθηκε σε προϊόντα  αντι-γήρανσης του δέρματος.

Η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη για το σώμα και το δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: