Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Τι είναι το SPA


Η προέλευση του όρου spa είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και το ίδιο, και αποτελεί μια αφετηρία για ιστορική ανάλυση. Μερικοί πιστεύουν ότι spa είναι η συντομογραφία του λατινικού Sanitas Per Aqua που σημαίνει: υγεία μέσω του νερού. Αυτή η εκδοχή συνδέει το spa μ' ένα νέο είδος λουτρού που ανέπτυξαν οι Ρωμαίοι και που αποτελεί τη βάση για το σύγχρονο αντίστοιχό του. Πριν απ' αυτούς όμως, οι αρχαίοι Έλληνες, από το 500π.Χ. περίπου, συνήθιζαν να κάνουν μπάνιο με καυτό νερό, κι ακόμη πιο πριν, στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία, χρησιμοποιούσαν δημόσια λουτρά σαν μέσα βελτίωσης της υγείας και ανακούφισης από τους πόνους.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Η θρεπτική αξία του αμύγδαλου


Περιέχουν πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων

Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών.

Μια μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα, όσα δηλαδή χωράνε σε 2 χούφτες) είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, προσφέρουν κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδίδουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη.

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ποιά είναι τα απαραίτητα λιπαρά για την υγεία μας


Τα οφέλη από την κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων
Τα ω3 λιπαρά οξέα, μαζί με τα ω6 και τα ω9, αποτελούν τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA), τα οποία είναι υπεύθυνα για τις λειτουργίες των βιολογικών μεμβρανών και συγχρόνως, αποτελούν πρόδρομες ουσίες των ρυθμιστικών λιπιδίων του κυτταρικού μεταβολισμού.


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Συμβουλές ομορφιάς για λαμπερές νύφες


Παντρεύεστε.... ναι , παντρεύεστε! Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και εσάς σας κατακλύζει το άγχος και η αγωνία για το πόσο λαμπερή και φρέσκια θέλετε να φαίνεστε εκείνη την ημέρα.

Μην ας νοιάζει καθόλου , σας έχω με απλές οδηγίες μικρά μυστικά για να εντυπωσιάσετε.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για την κυτταρίτιδα


Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας
Κυτταρίτιδα. Και μόνο στο άκουσμά της βγάζουμε σπυριά. Είναι ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας. Δεν κοιτάει κιλά, αφού ακόμη και πολύ αδύνατες κοπέλες μπορούν να έχουν αποκτήσει όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Τα συνήθη μέρη που εμφανίζεται είναι τα εξής: στους μηρούς, γοφούς, γλουτούς, στα μπράτσα και στην κοιλιά.

Διαβάστε περισσότερα..

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Τips για να δείχνετε λαμπερές και όμορφες, χωρίς ίχνος... make-up!


Και όμως μπορείτε να το πετύχετε!

Η φυσική ομορφιά είναι το παν. Φτάνει πια με το έντονο make up. Ποιος σας έχει πει ότι το υπερβολικό μακιγιάζ είναι sexy; Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βλέπεις μια γυναίκα να είναι σίγουρη για τον εαυτό της και αν κυκλοφορεί αμακιγιάριστη; Τι μπορείτε να κάνετε για να δείχνετε όμορφες και... χωρίς μακιγιάζ;

Διαβάστε περισσότερα...