Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Περιποίηση πελάτη στο Spa: Πώς και γιατί...


Οι απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται και η ανάγκη για χαλάρωση και έξοδο, έστω και για λίγο, από το άγχος της καθημερινότητας αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Επιλέγοντας ένα spa λοιπόν, ο επισκέπτης επιλέγει μια εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τους επαγγελματίες θεραπευτές του συγκεκριμένου χώρου. Αυτό περιλαμβάνει όλη τη χρονική διάρκεια από τη στιγμή που θα εισέλθει στη ρεσεψιόν του spa, μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρώσει τη θεραπεία του και θα αποχωρήσει από το χώρο του spa.
Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται από το προσωπικό του spa και αφορούν την αίσθηση του σημαντικού που πρέπει να περάσει στον πελάτη, γιατί αυτό είναι που θα κάνει την επίσκεψη του ξεχωριστή και φυσικά θα τον κάνει να θέλει να ξαναέρθει.
Όπως είπαμε και πιο πάνω, η περιποίηση του πελάτη ξεκινάει από τη στιγμή που θα εισέλθει στο χώρο του spa μέχρι τη στιγμή που θα αποχωρήσει και δεν περιορίζεται μόνο στη διάρκεια της θεραπείας. Και είναι σημαντική αυτή η συνολική προσέγγιση προς τον πελάτη, διότι μια πάρα πολύ καλή θεραπεία από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από ένα περιβάλλον που θα τον αγκαλιάσει και θα τον ικανοποιήσει. Όπως δεν αρκεί και ένας πολυτελής χώρος με σύγχρονες εγκαταστάσεις αν δεν υπάρχει η ανθρώπινη επαφή μεταξύ πελάτη – προσωπικού.
Συνεπώς, η αίσθηση της μοναδικότητας και της πολυτέλειας μεταδίδεται τελικά στον πελάτη όταν συνδυάζονται αρμονικά τα εξής :

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Πώς να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους

Tο πιο συνηθισμένο και αντιαισθητικό πρόβλημα δερματικής φύσεως για πολλούς ανθρώπους είναι οι μαύροι κύκλοι και σακούλες, αφού εκτός από την εικόνα ενός κουρασμένου προσώπου, συχνά προσθέτουν και χρόνια!

Παρόλα αυτά, όλοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και των σακούλων, εφαρμόζοντας από σήμερα κιόλας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

•    Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως, μιας και οι λίγες ώρες ύπνου ενδέχεται να εντείνουν το πρόβλημα, ενώ φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ανατομικό μαξιλάρι, κατάλληλο για τη σωστή θέση του κεφαλιού και του αυχένα.
•    Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και K, επιλέξτε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, καρότα, πορτοκάλια και πράσινο τσάι, πίνετε άφθονο νερό, περιορίστε το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα.
•    Περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας, μειώνοντας έτσι την παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό σας.
•    Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά και ανεξαρτήτως καιρού, γιατί πολλές φορές η υπερέκκριση μελανίνης συνδέεται με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Φυσαλίδες για Αδυνάτισμα!


Ξεχάστε πια τις επίπονες δίαιτες και τις χειρουργικές επεμβάσεις για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Τώρα το αδυνάτισμα γίνεται ευκολότερο από ποτέ με τη μέθοδο της σπηλαίωσης (cavitation). Και το πιο σημαντικό: χωρίς νυστέρι!

Με τον όρο Σπηλαίωση εννοούμε την δημιουργία φυσαλίδων σε ένα σώμα στο σημείο όπου η πίεση πέφτει χαμηλότερα από μία συγκεκριμένη τιμή. Οι φυσαλίδες αυτές χαρακτηρίζονται από εναλλασσόμενες φάσεις συμπίεσης και εκτόνωσης. 

Η διαδικασία είναι η εξής: οι λιπώδεις ιστοί απορροφούν υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα. Με το φαινόμενο της σπηλαίωσης δημιουργούνται μικρές περιοχές υποπίεσης στο εσωτερικό τους, με ταυτόχρονη απελευθέρωση αρκετής μηχανικής και θερμικής ενέργειας ικανής να καταστρέψει την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων. 

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Λεμφικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Μέσα σε όλους μας υπάρχει ένα σύστημα που εργάζεται σιωπηλά για να μας διατηρεί υγιείς. Το λεμφικό σύστημα. 
Η σημασία και η σπουδαιότητα του λεμφικού συστήματος φτάνει τόσο μακριά, που πολλοί ούτε που συνειδητοποιούν ότι μικροί και μεγάλοι πόνοι, χαμηλή ενέργεια ή ευπάθεια σε λοιμώξεις και κρυολογήματα, μπορεί να οφείλονται σε ένα υπερφορτωμένο και σε υπολειτουργικό λεμφικό σύστημα και σε ένα άτονο ανοσοποιητικό σύστημα.
   Ας ξεκινήσουμε από μια γνωριμία με αυτό το καταπληκτικό σύστημα του σώματός μας. Τα λεμφικά αγγεία δημιουργούν ένα μοναδικό δίκτυο που καλύπτει κάθε εκατοστό του δέρματός μας και περιβάλλει κάθε όργανο του σώματός μας.