Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Ακμή.. Το αιώνιο πρόβλημα

Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Είναι σχετική με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά πλέον είναι και αρκετά συχνή μετά την ηλικία των 30 προσβάλλοντας και τα δύο φύλα εξίσου. 
Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα, τον φράζουν, και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φθάσει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την αρχή δημιουργίας φαγεσώρων. Το κύριο βακτηρίδιο για την εμφάνιση της ακμής είναι το προπιονικό. 
Σκοπός της θεραπείας ακμής είναι να μειώσει τον αριθμό των βακτηριδίων, να εξαλείψει την έμφραξη του πόρου του σμηγματογόνου αδένα και να βελτιστοποιήσει την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής σμήγματος.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Εφαρμογή Ραδιοσυχνοτήτων για Σύσφιξη!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ;
Μέσω των ραδιοσυχνοτήτων εκπέμπεται ενέργεια, η οποία θερμαίνει ομοιόμορφα τα βαθύτερα επίπεδα του δέρματος ενώ παράλληλα η επιδερμίδα διατηρείται ψυχρή και προστατεύεται, λόγω της κρύας κεφαλής. Αυτή η διαδικασία προκαλεί άμεση συστολή/σύσφιξη κολλαγόνου και ταυτόχρονα ενεργοποιεί την διαδικασία αναδόμησης και αναπαραγωγής του.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ;
Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής αισθάνεστε μια βαθιά αίσθηση θερμότητας, διότι η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων εστιάζεται στις βαθιές στοιβάδες του δέρματος και στους ιστούς που τις περιβάλλουν. Η αισθητικός καθορίζει την ποσότητα της ενέργειας που εκπέμπεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή ισορροπία ανάμεσα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την άνεση κατά την εφαρμογή. Ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στην περαιτέρω άνεσή σας
κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι η κεφαλή χειρός που επιφέρει ψύξη στην επιδερμίδας.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Κάθε εφαρμογή διαρκεί από 15 έως 45 λεπτά και εξαρτάται από το μέγεθος της υπό θεραπεία περιοχής και από το πλήθος των
επαναλήψεων. Ο αριθμός των απαιτούμενων εφαρμογών για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος και συνήθως κυμαίνεται από 4 μέχρι 6 θεραπείες.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Αδύνατη, μέχρι να πεις...Slimlight!

To Slim Light Low Level Laser Therapy είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες στην αισθητική και στην ιατρική.

Το Slimlight 6,9 χρησιμοποιεί έναν συνδιασμό από δύο ήπιες πηγές λέιζερ:

1. Ήλιο-Neon (εκπομπής στα 635nm), με ικανότητα διείσδυσης στους ιστούς 8-10 χιλιοστά, κατάλληλο για πιο επιφανειακές επεξεργασίες.

2. Δίοδο λέιζερ (εκπομπής στα 904 nm) με ικανότητα διείσδυσης στους ιστούς 30-40mm, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και τονόνωντας τις βιοχημικές αντιδράσεις που διευκολύνουν το μεταβολισμό του λίπους.

Το μασάζ με Slimlight γίνεται μέσω ενός συστήματος υποπιέσεως, ιδανικής όταν συνδυάζεται με ένα ήπιο λέιζερ για την αποσυμφόριση σε βαθείς ιστούς, τη μείωση του διάμεσου υγρού (στράγγιση), καθώς και για το σπάσιμο των σκληρών ινών της κυτταρίτιδας.


1. Σε επιδερμικό επίπεδο, βελτιώνει την εξωκυττάρια διάμεση ρευστότητα, βελτιώνοντας τον μεταβολισμό.
2. Σε επίπεδο αγγείων, διεγείρει την αποστράγγιση τόσο των αγγείων όσο και του λεμφικού συστήματος.
3. Σε επίπεδο ιστών, βοηθά στο σπάσιμο των σκληρών ινών της κυτταρίτιδας, χαρίζοντας ελαστικό δέρμα.Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυία με 59€

Προσφορά:
59€ για ένα ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης, για γυναίκες και άνδρες, με IPL Laser σε 2 μικρές περιοχές σώματος ή 
89€ σε μία μεσαία περιοχή ή 
169€ σε full πόδια (μόνο για γυναίκες), για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα..

Για να αγοράσετε την προσφορά καλέστε μας στο 210 9704222 ή μέσω Golden Deals

Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ακόλουθα:

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Φυσικά και βιολογικά καλλυντικά


Τα Φυσικά καλλυντικά έχουν  μια σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, και μια αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία μας. Εκτιμούμε την εύθραυστη ισορροπία του φυσικού κόσμου και  προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή την αρμονία με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων που φτιάχνουμε για εμάς και να είναι όσο το δυνατόν αβλαβή για τη γη. Η ανησυχία για την εμφάνιση μας πρέπει να είναι ισορροπημένη με την εξεύρεση συνείδησης έτσι ώστε να φροντίζουμε για το δέρμα μας  αλλά και για την υγεία μας εν γένει. Τα φυσικά καλλυντικά θα πρέπει να  προσφέρουν ομορφιά και υγεία.

Ωστόσο η αγορά  τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από πληθώρα «φυσικών» καλλυντικών, ελάχιστα όμως από αυτά είναι πραγματικά φυσικά ή έστω κι αν είναι μπορεί τα φυσικά συστατικά που περιέχουν να μην ενδείκνυνται  για την υγεία μας.
Μια ακόμη ελληνική πρωτοτυπία είναι και τα λεγόμενα φυτικά καλλυντικά. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν γίνεται διαχωρισμός φυσικών και φυτικών καλλυντικών. Σε Ευρώπη και Αμερική τα καλλυντικά που δεν έχουν χημικά τα ονομάζουν natural cosmetics και θεωρείται αυτονόητο πως τα natural cosmetics δηλαδή τα φυσικά καλλυντικά είναι τέτοια μόνον αν κι εφόσον δεν περιέχουν χημικά και δεν δοκιμάζονται σε ζώα.
Στην Ελλάδα ο διαχωρισμός σε φυτικά καλλυντικά γίνεται εκ του πονηρού γιατί κάποια καλλυντικά μπορεί να είναι φυτικά – δηλαδή οι πρώτες ύλες να προέρχονται από φυτά και βότανα – όμως να μην είναι φυσικά δηλαδή κάλλιστα μπορεί να περιέχουν κάθε είδους χημικά.
Έτσι δημιουργήθηκε και προωθήθηκε εντέχνως από μερικές πολύ μεγάλες εταιρείες ο όρος φυτικά καλλυντικά ώστε να μπερδεύεται ο κόσμος και να ταυτίζει το φυτικό με το φυσικό ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Celluscan: έγκαιρη διάγνωση-αποτελεσματικότερη θεραπεία


Το Celluscan είναι το πρώτο επαναστατικό σύστημα για τον έλεγχο των περιοχών που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα και τον προσδιορισμό του  επιπέδου κατακράτησης υγρών του οργανισμού. Μας παρέχει δηλαδή αντικειμενικά δεδομένα βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι κατάλληλες θεραπείες, θα  δοθούν σωστές συμβουλές και θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Το Celluscan έχει σχεδιαστεί για τους συμβούλους ομορφιάς και ευεξίας και παρέχει τα αποτελέσματα για το στάδιο της κυτταρίτιδας και την κατακράτηση νερού στην περιοχή των μηρών μέσα σε λίγα λεπτά.

Κατά την έναρξη του ελέγχου, το άτομο απαντά ένα ερωτηματολόγιο. Μόλις το ερωτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί, μια σειρά από μετρήσεις που εκτελούνται στο μηρό, μέσω ενός αισθητήρα υπερύθρων και του ειδικού ιμάντα του Celluscan, μετρούν τις μικροσκοπικές μεταβολές της θερμοκρασίας σε μια δεδομένη περιοχή του μηρού.Τα δεδομένα στη συνέχεια, επεξεργάζονται ταχύτατα από το μηχάνημα, ​​το οποίο υπολογίζει το στάδιο της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών της περιοχής

Το Celluscan προβλέπει πέντε στάδια της κυτταρίτιδας, που κυμαίνονται από την κανονική(normal) και συνεχίζει στα στάδια 1,2,3 και 4 και τέσσερα στάδια κατακράτησης. Οι μετρήσεις που δίνονται είναι ακριβείς και κατανοητές (δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση για την ερμηνεία της θερμικής λωρίδας), έτσι ώστε οι σύμβουλοι ομορφιάς και υγείας να μπορούν να παρέχουν συμβουλές και θεραπείες
με βάση
μια σαφή τεκμηρίωση.

Επιπλέον, όσον αφορά τα στάδια 1 και 2 της κυτταρίτιδας, που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, παρέχει στους φορείς τη δυνατότητα παροχής συμβουλών για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της εμφάνισης των συμπτωμάτων της κυτταρίτιδας.


Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ρυτίδες πίσω από το παράθυρο

Αν νομίζετε ότι μόνο η απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο γερνάει πρόωρα το δέρμα, ξανασκεφθείτε το. Δύο νέες μελέτες δείχνουν πως το δέρμα μας όχι μόνο δεν προστατεύεται όταν το «βλέπει» ο ήλιος στη διάρκεια της οδήγησης ή όταν καθόμαστε πίσω από κλειστά τζάμια, αλλά μπορεί να καταλήξει να δείχνει έως 7 χρόνια πιο γερασμένο!
Ακόμα και λίγες ώρες παραμονή στο αυτοκίνητο στη διάρκεια των ανοιξιάτικων και φθινοπωρινών μηνών μπορεί να προκαλέσουν δερματικές βλάβες, σύμφωνα με τους ειδικούς. 
Όπως διαπίστωσαν γάλλοι ερευνητές μελετώντας οδηγούς, οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα του προσώπου αλλά και του χεριού που βρίσκεται προς το παράθυρο είναι τόσο σοβαρές, ώστε μετά από χρόνια είναι εμφανής η διαφορά με την άλλη πλευρά του σώματός τους, που εκτίθεται λιγότερο στον ήλιο.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΗΛΙΟΣ: Εκτυφλωτικός & επικίνδυνος

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τον άνθρωπο και ειδικά για τα παιδιά, αφού τα βοηθά να αναπτυχθούν σωστά. Προσοχή όμως, γιατί κρύβει και πολλές παγίδες.

Παρόλο που είναι απαραίτητος για τη σωματική και συναισθηματική μας σταθερότητα, παραμένει ένας φίλος, με τον οποίο όμως δε θα πρέπει να έχουμε πολύ...στενές σχέσεις, εάν δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αργότερα τις βλαβερές του συνέπειες.

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ

Τα άμεσα αποτελέσματα της ηλιακής ακτινοβολίας θεωρούνται γενικά ως ευεργετικά, αφού:

  • Παράγεται θερμότητα, αποτέλεσμα της υπέρυθρης ακτινοβολίας.
  • Συντίθεται βιταμίνη D, αποτέλεσμα της UVB ακτινοβολίας.
  • Δημιουργείται προσωρινό μαύρισμα, το οποίο επιθυμούμε ιδιαίτερα στην αρχή των διακοπών, αποτέλεσμα της UVA ακτινοβολίας και του ορατού φωτός.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Αισθητικά προβλήματα από τους ρύπους της ατμόσφαιρας

Το περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν είναι και τόσο νέο όσο νομίζουμε σήμερα. Αντίθετα είναι αρκετά παλιό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ανθρώπινων κοινωνιών από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι όμως σίγουρα νέο στη σημερινή του έκταση, ένταση και μορφή. Τα σημερινά περιβαλλοντικά προβλήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση και συνοδεύονται από νέα φαινόμενα πλανητικής κλίμακας.
__Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα όλο και περισσότερο λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχει πάρει. Η έξαρση των ιώσεων και των επιδημιών, όπως η νόσος των πουλερικών, των τρελών αγελάδων ή η πιο πρόσφατη γρίπη των χοίρων οφείλεται στην είσοδο και συσσώρευση τοξικών ουσιών στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Υγροί Κρύσταλλοι στην Κοσμετολογία

Μια σχετικά νέα εφαρμογή στην τεχνική δημιουργίας καλλυντικών είναι η παρουσία σε αυτά συστήματος υγρών κρυστάλλων. 
Ας δούμε συνοπτικά τι προσφέρει αυτή η εφαρμογή που όλο και συχνότερα βλέπουμε στις ετικέτες των σκευασμάτων καλλυντικής περιποίησης.

Οι υγροί κρύσταλλοι μιμούνται την διευθέτηση των φυσικών λιπιδίων της επιδερμίδας που διαστρωματώνονται ανάμεσα στα κερατινοκύτταρα και σχηματίζουν μαζί με αυτά τον υδρολιπικικό φραγμό που αποτελεί τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας. Έτσι έχουμε ενίσχυση του φυσικού φραγμού και επιδερμίδα ενυδατωμένη, ευλύγιστη και εύπλαστη, που ολοκληρώνει τον ρόλο της σαν φραγμός. 

Οι υγροί κρύσταλλοι στις καλλυντικοτεχνικές μορφές προσφέρουν:

  • Έλεγχο της μεταφοράς βιοδραστικών μορίων στην επιδερμίδα
  • Αυξημένη ενυδάτωση του δέρματος
  • Βελτίωση σταθερότητας του τελικού προϊόντος
  • Ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα
  • Βελτίωση της υφής του τελικού προϊόντος

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Υγιές μαύρισμα με το σολάριουμ

Ο ήλιος είναι ένα ζωτικό μέρος της ύπαρξής μας. Παρέχει ζεστασιά και φως, αλλά επίσης και όσον αφορά την υγεία, ο ήλιος είναι απαραίτητος για τον άνθρωπο.
Τα τελευταία χρόνια όμως, ο ήλιος έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος και έτσι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία καλό είναι να αποφεύγεται. …
Υπάρχει μια καλή εναλλακτική λύση - το σολάριουμ. Ο Σύγχρονος εξοπλισμός για το  τεχνητό μαύρισμα σήμερα μας επιτρέπει να αποκτήσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα με υγιή τρόπο.
 Οι βλαβερές ακτινοβολίες που συνοδεύουν το  ηλιακό φως, σε ένα σολάριουμ  φιλτράρονται από την αρχή. Με τα solarium τρίτης γενιάς, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, μιας και τα πληκτρολόγια προβλέπουν τους φωτότυπους του δέρματος έτσι ώστε ο χρόνος αλλά και η ποιότητα του φωτός που βλέπουν τον καθένα να είναι αντικειμενικά.  Οι τεχνητή ακτινοβολία επηρεάζει μόνο ωφέλιμα το χρώμα του δέρματος. Ένα όμορφο μαυρισμένο δέρμα ολοένα και περισσότερο σχετίζεται με την υγεία.
Φυσικά, συνιστάται μία ορθολογιστική χρήση του τεχνητού μαυρίσματος, ώστε να επιτύχουμε ένα όμορφο και υγιές μαύρισμα.
Η ελεγχόμενη δόση της ακτινοβολίας που προσφέρει το σολάριουμ, εξασφαλίζει τόσο ένα όμορφο χρώμα στο δέρμα μας, όσο και την φυσική ενίσχυση της παραγωγής της βιταμίνης D που με την σειρά της είναι πολύ σημαντική για τον σχηματισμό των οστών. Μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανοσολογικές διαταραχές.