Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Ομορφιά, λάμψη, φρεσκάδα, υγεία, καθαριότητα, ισορροπία, ευεξία... Όλα αυτά τα μηνύματα συγκεντρώνονται και κωδικοποιούνται στην όψη και την υφή της καλοδιατηρημένης επιδερμίδας. Μην κρύβεστε πίσω από τα στρώματα του μακιγιάζ. Καταρρίψτε τους μύθους και μάθετε να φροντίζετε το δέρμα σας σωστά και αποτελεσματικά.

 Μύθος: Όσο πιο παχιά και λιπαρή είναι η κρέμα, τόσο καλύτερα και βαθύτερα ενυδατώνει.
Αλήθεια:
Η πυκνότητα της κρέμας δε σημαίνει απαραίτητα και αποτελεσματικότερη ενυδάτωση. Μάλιστα, η υπερβολικά λιπαρή σύσταση ενός προϊόντος περιποίησης προσώπου κατά κάποιο τρόπο «παγιδεύει» τα νεκρά κύτταρα και συχνά το δέρμα δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Το «κλειδί» της καλής ενυδάτωσης είναι στην απορρόφηση. Πολλοί αισθητικοί δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση serum κάτω από την κρέμα ημέρας, το οποίο είναι ελαφρύ και αραιής πυκνότητας, αλλά εισχωρεί στο δέρμα και συντελεί στην απορρόφηση των συστατικών.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

IPL: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Τι είναι το IPL;

Η αποτρίχωση με ipl laser (ή φωτοθερμόλυση) αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για να απαλλαγεί κάποιος από την ανεπιθύμητηη τρίχοφυία σε όλο του το σώμα. Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός IPL (Intense Pulsed Light) στοχεύει στην καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας. Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και, μέσω της μελανίνης τους, φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει. Αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς ερεθισμούς και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής. 


Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να έχουμε μόνιμα αποτελέσματα;


Αυτό εξαρτάται από τις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η φωτοθερμόλυση. Για παράδειγμα στο πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί λίγες περισσότερες συνεδρίες γιατί η τρίχα στην περιοχή αυτή είναι ορμονικά μεταβαλλόμενη. Στο σώμα χρειάζονται περίπου οκτώ με δέκα θεραπείες. Στο μπικίνι ή τις μασχάλες (εξαρτάται πάντα από την πυκνότητα  και το χρώμα της τρίχας), μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα από τις πρώτες τέσσερις με πέντε θεραπείες.


Κάθε πόσο εφαρμόζεται η θεραπεία;

Στο πρόσωπο κάθε μήνα και στο σώμα κάθε δυόμισι μήνες. Αυτό γίνεται γιατί οι τρίχες πρέπει να βρίσκονται στην αναγενή φάση (1ο στάδιο τρίχας), όπου στο βολβό της τρίχας υπάρχει μέγιστη ποσότητα μελανίνης. Έτσι έχουμε μεγαλύτερη απορρόφηση ενέργειας με αποτέλεσμα να έχουμε την καταστροφή της τρίχας.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: 14+1 τρόποι για άμεση αντιμετώπιση

14 τρόποι για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
 1. Μία (1) ώρα κολύμπι την ημέρα ή 30 λεπτά ελαφρύ τρέξιμο ή 1 ώρα έντονο περπάτημα.
 2. Πλήρης αποφυγή τηγανητών φαγητών.
 3. Πλήρης αποφυγή κόκκινου κρέατος.
 4. Πλήρης αποφυγή αναψυκτικών.
 5. Πλήρης αποφυγή γλυκών και σοκολάτας (μόνο ζελέ ή παγωτό).
 6. Απώλεια 0,5-1 κιλού ανά εβδιμάδα εάν υπάρχουν παραπάνω κιλά από το ιδανικό βάρος.
 7. Δραματική μείωση της πρόσληψης καφεϊνης.
 8. Πλήρης αποφυγή αλκοολούχων ποτών.
 9. Διακοπή καπνίσματος.
 10. Αποφυγή τσιπς και αλμυρών τυποποιημένων προϊόντων.
 11. Αποφυγή προσθήκης αλατιού στα φαγητά και στις σαλάτες.
 12. Καθημερινή κατανάλωση αρκετών φρούτων και λαχανικών.
 13. Αντικατάσταση όλων των αμυλούχων προϊόντων στην καθημερινή διατροφή σας με τα αντίστοιχα ολικής αλέσεως.
 14. Καταναλώστε κάθε μέρα τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερού. 
+ 1 τρόπος για ΑΜΕΣΗ, ΕΥΚΟΛΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ αντιμετώπισή της.
Επισκεφθείτε το Be BEAUTIFUL. 
Εξοπλισμένοι με μηχανήματα τελευταίας γενιάς θα δώσουμε τέλος στο δικό σας πρόβλημα μια για πάντα.
 

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Ελεύθερες ρίζες και γήρανση του δέρματος

To οξυγόνο είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία σχηματισμού των ελεύθερων ριζών.
Oι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε φορά που οξειδώνουμε τροφή για την παραγωγή ενέργειας.
Kατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα φορτισμένα μόρια οξυγόνου βλαβερά για το δέρμα.
Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι τοξικές για το δέρμα και μπορούν τα προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα. Συνήθως εξουδετερώνονται από τις βιταμίνες C,E.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

8 Μάρτη σήμερα και λέμε να ξεφύγουμε από τα δικά μας καθιερωμένα. Δεν θα σας δώσουμε, λοιπόν, ούτε συνταγές ομορφιάς, ούτε  δώρα. 
Αν πραγματικά θέλουμε να τιμήσουμε την Γυναίκα, σήμερα που έχει την "τιμητική" της ας δούμε την πραγματική διάσταση αυτης της ξεχωριστής "γιορτής"
Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, την τιμούν ! Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας και η άνεργη. Η φίλη, η σύζυγος η ερωμένη.

Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Υαλουρονικό οξύ (ΗΑ)

Για να κατανοήσουμε την αξία των εφαρμογών του υαλουρονικού οξέος (HA), θα πρέπει να γνωρίσουμε πρώτα την αξία του στην ίδια τη ζωή.
Ο εξωκυττάριος χώρος είναι ένα ετερογενές μίγμα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και μικρών μορίων που περιστοιχίζουν τα κύτταρα παρέχοντας φυσική υποστήριξη για την οργάνωση των ιστών και των οργάνων. Η ανάπτυξη και η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων εξαρτάται από τις αλληλεπιδράσεις με τα μόρια του άμεσου περιβάλλοντός τους.

Αυτή η περιβάλλουσα ύλη αποτελείται από:
• δομικές πρωτεΐνες (κολλαγόνα, ελαστίνες)
• πρωτεογλυκάνες
• προσκολλητικές πρωτεΐνες
• μικρότερα μόρια.
Οι πρωτεογλυκάνες αποτελούνται από έναν πρωτεϊνικό κορμό στον οποίο είναι συνδεδεμένες μακριές αλυσίδες δισακχαριτικών ομάδων, οι γλυκοζαμινογλυκάνες (γλυκοζαμινογλυκάνη είναι και το υαλουρονικό οξύ αλλά είναι η μοναδική που δεν συνδέεται με πρωτεΐνες).

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Be BEAUTIFUL Deal. Κανείς δεν φεύγει χαμένος


Δύο μήνες και κάτι μέρες είναι που το Be BEAUTIFUL Deal παίζεται στο facebook. Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες μοιράστηκαν δώρα σε όλους τους παίκτες... 643 μέχρι στιγμής.... Το παιχνίδι θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του Μάρτη...
 Ας δούμε αλφαβητικά αυτούς τους μέχρι στιγμής νικητές :