Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Μυστικά για την IPL Laser αποτρίχωση: Fitzpatrick SKIN TYPES


Όσοι ασχολούνται με την αποτρίχωση με laser συνήθως καταφεύγουν στο διαχωρισμό του δέρματος σε κατηγορίες σύμφωνα με τον «Χάρτη του Fitzpatrick», ένα σύστημα ταξινόμησης βασισμένο στην αντίδραση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε όλοι τον τύπο του δέρματός μας και να τον συγκρίνουμε με τον τύπο της τρίχας μας για να καταλήξουμε – με τη βοήθεια του γιατρού – στην πιο αποτελεσματική μέθοδο (όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τις παραμέτρους του μηχανήματος) αποτρίχωσης με laser.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και ιδιαιτερότητες στο δέρμα κάθε ατόμου και ο μόνος σίγουρος τρόπος για να διαπιστώσουμε τι πραγματικά ενδείκνυται για το δέρμα μας είναι η συζήτηση με το γιατρό και η δοκιμή διαφορετικών ρυθμίσεων σε μια περιοχή του δέρματός μας.  

Οι γκρι και οι άσπρες τρίχες θεωρείται πολύ δύσκολο να τις «δει» το laser με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανοιχτές ξανθές και κόκκινες τρίχες.

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Αποτρίχωση με IPL laser

Χιλιάδες άντρες και γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αφιερώνουν πολλές ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης – όπως το ξύρισμα, το κερί ή το μέλι – βλέποντας τις τρίχες μετά από λίγο καιρό να επανεμφανίζονται. Επίσης η παραδοσιακή μέθοδος της ηλεκτρόλυσης καυτηριάζει και καταστρέφει το θύλακα κάθε τρίχας αλλά η μέθοδος αυτή πονάει, αφήνει σημάδια, ενδείκνυται μόνο για μικρές περιοχές και απαιτεί πολύ χρόνο για τη θεραπεία.

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για να απαλλαγεί κάποιος από ανεπιθύμητες τρίχες σε όλο του το σώμα. Το laser είναι μια δέσμη φωτός που έχει τη δυνατότητα να απορροφάται επιλεκτικά από ορισμένα συστατικά του δέρματος (νερό, μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) αναπτύσσοντας θερμότητα για να τα καταστρέψει. Λόγω της υψηλής ενέργειας του laser τα κύτταρα της τρίχας καταστρέφονται και η ακτίνα προχωρά μέχρι τη ρίζα όπου και παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης, με αποτέλεσμα τη θέρμανση (200 °C) και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Υαλουρονικό Οξύ και Αντιγήρανση

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που είναι κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται.
Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει την διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος, μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες, αποτρέπει την μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.